15 ianuarie 2018

Mariana Ionescu Capitanescu, prinsa de Fisc! A fost amendata pe loc!Mariana Ionescu Capitanescu a fost prinsa de inspectorii ANAF care au acuzat-o ca nu si-a declarat toate cantarile si ar fi facut evaziune fiscala.Mariana Ionescu Capitanescu a intrat in belele, dupa ce a fost prinsa de Fisc si amendata pe loc. Cantareata de muzica populara, care de 5 ani are in Gorj un festival ce ii poarta numele, a trait in urma cu cativa ani o experienta traumatizanta, cu efect de dus rece.


Artista a fost luata in colimator de catre inspectorii de la ANAF si amendata, dupa ce acestia, din cate se pare, ar fi descoperit ca ea nu si-ar declarat cateva concerte. Si mai interesant este faptul ca acuzele care i s-au adus folcloristei au aparut dupa ce aceasta a cantat la nunta unei preietene apropiate, nunta unde nu a perceput niciun onorariul.

Din pacate, inspectorii au fost nemilosi si i-au aplicat Marianei Ionescu Capitanescu amenda maxima. Artista a platit-o la scurt timp.“Mariana Ionescu Capitanescu a fost invitata la nunta unei prietene a ei. Fusese invitata ca amica, la masa si la petrecere, insa, fiind vorba despre prietena ei, ea a cantat in seara respectiva de placere si in fata tuturor mesenilor. De unde sa fi stiut ea atunci cate va patimi din aceasta cauza.

Nu a cerut nici un ban, nici nu putea sa fie vorba despre asa ceva pentru ca (n.r. : artista si mireasa) erau ca doua surori. Mai tarziu, ce credeti?, s-au trezit peste ei cu inspectorii ANAF. Ei au solicitat hartii oficiale, chitante care sa arate ca lucreaza legal. Au acuzat-o pe Mariana Ionescu Capitanescu de evaziune si ca nu si-ar fi declarat adevaratele venituri.


Au si amendat-o, chiar daca ea le-a explicat ca nu a cantat in seara aceea pe bani si ca nu a avut un program normal. De atunci, Mariana Ionescu Capitanescu nu mai canta pentru cunoscuti, ci doar dupa ce semneaza contractul”, ne-a declarat o persoana din anturajul artistei.In urma cu doi ani, inspectorii Agentiei de Integritate au constatat ca manelistul Adi Minune nu poate justifica suma de 100.000 de euro. Ei au calculat veniturile dobandite de manelist si au descoperit ca 100.000 de euro nu aveau acoperire. Mai exact, nu fusesera declarati! Ani la rand, periodic, Adi Minune a fost chemat sa dea cu subsemnatul, anchetatorii luandu-l serios in colimator.
Si Nicolae Guta a facut evaziune fiscala de 125.000 de euro

In urma cu doi ani, un alt manelist celebru ajungea in vizorul inspectorilor ANAF. Este vorba despre Nicolae Guta. Luni in sir, agentii de la fisc au socotit, au analizat, au pus bunurile lui Guta pe hartie, evaluand toata averea acestuia.

Intr-un final, dupa luni de anchete si cercetari, ei au dat verdictul si au anuntat ca manelistul a pacalit statul cu 125.000 de euro. Cei de la ANAF au facut o evaluare a averii artistului si au ajuns la concluzia ca bunurile acestuia se ridica la suma de 3,5 milioane de lei, averea ridicata din bani negri, care au fost impozitati ulterior cu 16%.

Pe scurt, Guta avea cantari cu duiumul si incasa zilnic sume ametitoare, dar uita sa-si declara veniturile pentru a-i fi calculate taxele si impozitele. Ca sa nu ajunga dupa gratii, Guta si-a vandut un imobil si a cerut esalonarea sumei pe care o avea de restituit Statului Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu