20 martie 2017

Lamia Beligan: „Am avut o slăbiciune pentru tata, era blând, tolerant, bunuţ”Invitată în emisiunea radiofonică a Andreei Esca, actriţa a depănat amintiri despre ea şi celebrul ei tată, Radu Beligan.
Este de-o discreţie rar întâlnită şi de o poezie demnă de fiica unui atât de mare actor cum a fost Radu Beligan. Lamia Beligan a fost invitata specială a Andreei Esca de sâmbăta trecută, de la Europa FM. Iată ce am descoperit despre ea.

Întrebată cum a primit numele de botez Lamia, atât de rar, actriţa a răspuns că: „Mama mea l-a ales. E foarte folosit în lumea arabă, nu ştiu dacă s-a gândit neapărat la asta, cred că s-a gândit mai degrabă la personajul mitologic cu conotaţii nu foarte pozitive, e o vrăjitoare pe care o cheamă Lamia, dar sună bine şi e un nume destul de rar şi muzical.”

„Eu m-am născut în casa de pe strada Salcâmilor la nr. 12, unde după aceea s-a mutat după aceea Amza Pellea, iar apoi a fost sediul consulatului Austriei – undeva lângă Piaţa Gemeni. Era o casă foarte frumoasă, cu curte interioară, nu vedeai de afară, dar înăuntru avea piscină… Era o casă foarte frumoasă! (…) Ne-am mutat după aceea pe strada Rozelor, care acum se cheamă Washington, la nr. 14, şi acolo mi-aduc aminte că aveam mai mulţi prieteni”, a povestit actriţa în debutul interviului de la Europa FM.

„Am avut o copilărie cu doi părinţi preocupaţi cumva de carierele lor, cu personalităţi puternice, dar cu o casă întotdeauna plină de prieteni, cu multe seri în care ne întâlneam cu ei şi petreceam împreună şi cu Crăciunuri de neuitat – mama avea o pasiune pentru Crăciun (…). Eu am fost chiar un copil cuminte, spre deosebire de fraţii mei, care erau mai golani, mai năzbâtioşi. Puteam să stau ore întregi să mă joc cu două beţe, să citesc… Mi-am descoperit foarte repede pasiunea pentru dans, pentru balet. Ai mei au sesizat asta şi atunci m-au dat la liceul de coregrafie. În orice caz, la toate petrecerile eu nu ratam ocazia să dansez. Primisem un tutu şi dansam de fiecare dată…”, i-a povestit Lamia Beligan amuzată Andreei Esca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu