21 februarie 2017

Noua viață a lui Laurențiu Cazan! Refuză prostituția din showbiz și a apucat ”Drumul Luminii”

laurentiu-cazan
Solistul român ce a dat prima lovitură muzicală pe piaţa occidentală (”Say something”, 1993 a devenit prima piesă a unui român difuată de radiourile vest europene,Laurenţiu Cazan refuză să mai cânte prin ţară din cauza inculturii promovată.


laurentiu-cazan
Marele compozitor şi chitarist (59 de ani) s-a reîntors după ani în oraşul său natal Buzău, şi singura legătură pe care o păstrează cu scena, o reprezintă un club de blues din localitate, unde mai vine cu chitara sa și festivaluri muzicale locale pentru copii (Galați, Moreni, Târgoviște). Fostul solist al trupei Sfinx, Cazan s-a apropiat mult de religie și rugăciune, ”deschidere către lumină” după cum numește orientarea sa artistul ce a refuzat să mai apară în emisiunile de divertisment din cauza decandenței și simulărilor sexuale atât de prezente în coregrafiilor soliștilor din noul val muzical agreat de tineri.

Dacă înainte de ‘89 se număra printre puţinii artişti români ce susţinea turnee în țările occidentale (Danemarca, Finlanda, Austria, Belgia, Olanda, unde a locuit timp de cinci ani și a fost o reală vedetă), Laurenţiu Cazan s-a apropit foarte mult de biserică şi, profesional, nu-şi mai doreşte să cânte în spectacole pestriţe, unde genurile şi artiştii sunt amestecaţi. Solistul preferă doar pub-urile de acasă, cu spectatori puţini dar educaţi şi fideli și manifestările muzicale unde se poate ocupa de educația și formarea copiilor ce vor să devină artiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu