24 februarie 2017

Mama lui Mircea Badea, reacție după un text plin de ură: Știți că v-am iubit, ca pe ceilalți copii ai mei


Când Mircea Badea mai supără pe cineva cu lucrurile pe care le spune în emisiunea "În gura presei", încep atacurile îndreptate către familia sa - fie că vorbim despre Vlăduț, Carmen Brumă sau Mariana Badea.


De această dată, o anumită parte a presei "a luat foc", după ce Andreea Popescu, o tânără de 25 de ani, a povestit, pe Facebook, cum era mama lui Mircea Badea pe vremea când i-a fost profesoară. Sunt cuvinte greu de reprodus pentru oricine care are puțin respect pentru dascăli, indiferent dacă ne-au plăcut sau nu, dar vi le vom prezenta.

"Am avut nefericirea de a o avea drept profesoară pe femeia asta. Cinci zile din săptămână varianta feminină a lui Mircică servea '2, stai jos' dacă nu ştiai detalii despre iubirea ei neîmplinită, Mihai Eminescu. Calitatea ei de profesoară desăvârşită consta doar în vânzarea unor manuale din editura proprie de pe care să învăţăm pentru că la ore nu o ducea mințișoara să facă ceva mai mult decât atât. Mariana dragă, lasă limbajul elevat, nu te salvează, e OK. Ia-ţi odrasla de care eşti aşa mândră şi mutaţi-vă-n Siberia", a scris Andreea Popescu despre profesoara care, la un moment dat, a învățat-o Limba și literatura română. Contactată de jurnaliștii de la Adevărul.ro, tânăra a continuat jignirile și a spus că Mircea Badea și mama acestuia, adică profesoara ei, sunt "penibili", "o apă și-un pământ".

I-am scris Marianei Badea pentru a o ruga să ne relateze cum era ca profesoară. Mi-a răspuns într-un amplu comentariu pe care îl redau în rândurile de mai jos. Cel mai important poate este chiar finalul.

Anca Murgoci: S-a creat o isterie pe Facebook despre dumneavoastră. Dacă vreți să ne povestiți: Cum erați dumneavoastră ca profesoară? Cum vă percepeau elevii?

Mariana Badea: Stimată doamnă Anca Murgoci,

Eu nu prea am văzut isteria, pentru că nu mă pricep să accesez „rețelele de socializare", dar am văzut penibilul text publicat de site-ul Adevărul.ro. Cât de importantă este pentru ei o fostă elevă obsedată de repudierea lui Mihai Eminescu?! Să o prețuiești doi ani doar pentru denigrări este jurnalismul profesionist?!?! Nimeni nu-mi poate lua dragostea pentru literatura română și pentru foștii mei elevi! Nimeni!

*************************************

„Este o mizerie acest articol", scria pe site-ul adevărul.ro o mamă. Înțeleg indignarea maternă a oricui, senzația devenind pentru mine una permanentă. Acest text (denumirea „articol" este o imitație frauduloasă) conține o primă referire la „demnitatea, franchețea și forța lui Mircea de a rezista în fața nimicniciilor veninoase revărsate asupra celor mai logice judecăți", care mă fac să fiu cea mai mândră mamă din Univers. I-am răspuns domnișoarei din diaspora printr-un text public, care rămâne valabil în totalitate (www.mariana-badea.ro, sub titlul „Intelect la temperatura camerei"); despre cei care au comentat la textul tinerei insomniace, constat că ei funcționează exclusiv de la brâu în jos și că au descoperit ce mult le plac fecalele, pe care le valorifică pasional.

O altă defăimare aparține UNICEI foste eleve, Andreea Popescu, pe care nu mi-o amintesc și nici nu știu în ce clasă a fost.

Cea mai infamă minciună a acestei foste este aceea că îi obligam pe elevi să cumpere cărțile mele, fapt contrazis de realitate și de petiția elaborată și semnată de MULȚI foști elevi: „Afirmăm cu tărie că Niciodată în acest timp nu am fost obligați să-i cumpărăm cărțile. Notele se dădeau întotdeauna pe merit.". (Cărțile mele se vând la librărie și au ajutat numeroși copii să înțeleagă operele literare din programa școlară.)

Totuși, în dezvăluirea „popesciană" descopăr că uneori eram „ chiar glumeață", că nu eram „foarte severă", că impuneam „un respect în clasă" și că nu eram „chiar rea", în sensul în care „să nu miști de frică, în niciun caz", dar mai ales că mă îmbrăcam „bine".

Întreb redacția site-ului Adevărul.ro cum a reușit să o păstreze (din miile de foști elevi) pe aceeași UNICĂ FOSTĂ ELEVĂ timp de 2 ani?! A angajat-o?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu