21 februarie 2017

Bogdan Albulescu și Radu Micu lansează primul web reality series românescBogdan Albulescu Radu Micu Fara granite

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să încercați să trăiți fără bani, fără somn, fără mâncare, fără aer, fără timp etc.? Ei bine, actorii Bogdan Albulescu și Radu Micu nu doar s-au gândit, ci au și încercat toate aceste lucruri pe pielea lor în primul serial românesc de acest gen. Ce a ieșit? Vedeți din această seară, de la ora 20.00, pe canalul lor de youtube.

„Fără granițe” este primul serial online de tip reality, în care cei doi protagoniști își propun să depășească cu umor și ingenuozitate provocări aparent fără sorți de izbândă. Serialul, filmat cu GoPro-ul, va conţine mai multe serii tematice (fără somn, fără bani, fără mâncare etc.), împărţite pe episoade de 5-7 minute fiecare. Din echipa „Fără granițe” fac parte producătorul Emilia Vlad (Cloud9film), regizorul Alex Fotea și actorii Bogdan Albulescu și Radu Micu.

„Spre deosebire de alte proiecte media la care am lucrat, „Fără granițe” e proiectul nostru de suflet și a avut nevoie de mult timp să se dezvolte. Ani. Când am început, nici macar nu știam că facem un web series. În cercul nostru de prieteni exista deja o glumă: Nu mă enerva, eu am fost în Făgăraș fără nimicşi sper ca ea să devină virală”, povestește actorul Bogdan Albulescu într-un interviu pentru COOLtura Mall despre începuturile proiectului. Acum doi ani, Bogdan şi Radu au plecat în Munţii Făgăraş cu nimic mai mult decât bocanci de drumeţie şi un cuţit, în încercarea nebunească de a vedea cât şi cum rezistă. Au trecut prin clipe de coşmar mai ales când i-a prins furtuna şi astfel a încolţit ideea acestui serial online. Care a prins contur în momentul în care s-au întâlnit cu producătorul Emilia Vlad şi regizorul Alex Fotea.

Situațiile cărora se supun cei doi actori în proiectul „Fără granițe”sunt deseori dificile, însă Radu și Bogdan reușesc să le depășească cu mult umor. „Râdem tot timpul. Nu am putea să mergem mai departe fără asta. Râdem de ce ni se întâmplă, râdem de ceilalți, dar cel mai tare râdem de noi. De altfel, eu cred foarte tare că cele mai mari drame pe care oamenii le trăiesc, în general, se datorează faptului că se iau prea în serios. Așa că am râs foarte tare când nu aveam unde să dormim în Praga, am râs când ne uitam la vitrine pline cu mâncare fără un ban în buzunar în Viena sau când deliram de nesomn în garsoniera mea din București”, povestește Bogdan, în timp ce Radu își amintește că cel mai tare au râs la prima lor escapada „Fără mâncare”, care „cred ca a fost pe fond de delir de foame şi oboseală”, adaugă el.

Pe parcursul filmărilor au existat, desigur, și multe momente care le-au pus la grea încercare capacitatea de a improviza pentru a reuși în situații aparent fără ieșire, însă cei doi actori au știut de la început că nu va fi ușor. „Cele mai dificile momente de până acum le-am trăit, cred, la realizarea episodului „Fără Somn”. Care sunt acelea? Veţi vedea”, ne invită Radu Micu. În ceea ce-l privește pe Bogdan, el recunoște că „scopul declarat nu a fost să prezentăm numai experiențe încununate de succes. Dacă e urmărit cu sinceritate, drumul e la fel de important ca scopul propus. Ați mai auzit asta de multe ori; nu e importantă destinația, e importantă călătoria și, ghici ce? E adevărat. Descoperim asta cu fiecare nou episod pe care-l filmăm. Personal, scopul meu declarat e să mă expun unor situații pe care nu le-aș putea trăi altfel, să mă reinventez sau să aflu lucruri noi despre mine, să încerc să trăiesc totul cu sinceritate și, mai ales, fără să dezertez de la valorile etice care mă reprezintă. Se pare că, din nu știu ce motiv misterios, sunt foarte importante pentru mine”.

Cum se vor descurca cei doi actori, prieteni de-o viață, cu temperamente mai degrabă opuse decât asemănătoare, în unele dintre cele mai inedite situații, rămâne de văzut începând de luni seara, când pe canalul lor de youtube va fi urcat primul episod „Fără bani”, din seria „Fără granițe”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu