23 ianuarie 2017

Camelia Bălţoi, „avocata” de la ştiri

vacanta
Prezentatoarea Digi Sport ne-a povestit despre experienţa la pupitrul ştirilor, dar şi despre viaţa ei dincolo de ecranul tv. Proaspăt întoarsă dintr-o vacanţă exotică, aceasta a descoperit ipostaza de model pentru o şedinţă foto dedicată ultimei colecţii semnată Athena Philip.Ai împlinit cinci ani de când eşti la pupitrul ştirilor sportive. Cum e viaţa unei crainice într-o televiziune ce se adresează preponderent bărbaţilor?
Din exterior, totul pare frumos şi uşor, însă mărturisesc că nu e facil să lucrezi într-un domeniu în care bărbaţii deţin conrolul, mai ales dacă vrei să demonstrezi şi vrei să faci treabă bună. Însă tocmai aici este provocarea şi, într-un final, satisfacţia: când reuşeştisă rezişti pe o anumită poziţie un timp îndelungat. Eu am învăţat să lupt, muncesc pe zi ce trece tot mai mult, mă informez dublu faţă de cum făceam acum cinci ani şi încerc să dau maximum din mine la fiecare jurnal.

Profesia ta este de jurist. Cum ai ajuns să prezinţi ştiri sportive?

În perioada liceului am lucrat la televiziunea şi radioul din oraşul meu natal, Drobeta – Turnu Severin. Când a venit momentul să dau la facultate, ai mei s-au impus şi am fost nevoită să studiez Dreptul. Recunosc că am acceptat provocarea tocmai pentru a le demonstra că pot termina o facultate foarte grea, însă inima mea a rămas la jurnalism. Astfel, în ultimul an de facultate, m-am hotărât să mă înregistrez prezentând o ştire şi să depun înregistrarea, alături de CV, la zece televiziuni la recepţie. Singura care mi-a răspuns a fost Digi Sport, care, în acea perioadă, organiza un casting. Interesant e că a fost ultima televiziune la care depusesem ultimul CV pe care îl aveam. Şi uite cum, de atunci, au trecut cinci ani.
2


Cât de multe lucruri ştiai despre fotbal la începutul carierei de prezentatoare?

Când eram mică, obişnuiam să privesc la televizor Campionatele Mondiale şi Europene de Fotbal, împreună cu bunicul meu. Dar nu mă uitam doar la astea. Îmi plăceau mult Jocurile Olimpice şi cursele de Formula 1. Aşadar, nu eram străină de fenomen. Acum, însă, ştiu în detaliu domeniul şi sunt la curent cu toate ştirile care apar.

Este adevărat că majoritatea ştiristelor primesc mesaje admirative de la fotbalişti? Ai vreo poveste haioasă în acest sens?
IMG_1724 enhancedFINAL
Cred că nu exista prezentatoare care să nu fi primit măcar un mesaj. Într-un fel, este normal să se întâmple treaba asta, pentru că prezentăm ştiri despre sportivi, ei se uită la ştiri şi iată legătura! Mărturisesc că nu prea agreez genul acesta de abordare, pentru că sunt o fire reţinută şi discretă. Când se mai întâmplă să primesc un mesaj, răspund diplomat. E adevărat că a fost o întâmplare cu un sportiv căruia i-am răspuns că mai bine joacă mingea pe teren, pentru că oricum rezultate nu prea are, decât să-şi piardă timpul scriind mesaje prezentatoarelor. Asta s-a întâmplat doar pentru că a fost exagerat de insistent.

Ai fost plecată, de curând, într-o vacanţă exotică. Cu ce ai rămas în suflet din această călătorie?

Da, am fost plecată de Sărbători în Maldive, Sri Lanka şi Doha. Asemenea destinaţii te fac să te redescoperi şi cred că a fost chiar asta, o călătorie pentru sufletul meu. Când m-am întors de acolo, prietenii mi-au spus că am altă strălucire în ochi, că parcă sunt altă persoană, ceea ce m-a bucurat, pentru că acesta a fost şi scopul, o schimbare spirituală a mea.

IMG_1715 2 enhancedFINAL


Călătoreşti foarte mult. Care au fost locurile care te-au marcat şi unde te-ai întoarce şi a doua oară?

Îmi place enorm să călătoresc! E felul meu de-a mă relaxa şi de a trage aer în piept. E perfect chiar şi dacă merg o zi undeva. Am călătorit în multe locuri, atât în România, cât şi în străinătate, însă cel mai mult mi-au plăcut gradul de civilizaţie din Stockholm şi stilul de viaţă din Barcelona. Oraşele astea sunt ca mine: organizate şi cu multă viaţă în ele. Dacă ar fi să aleg unde să îmbătrânesc, într-unul dintre m-aş muta.

Eşti foarte discret în ceea ce priveşte viaţa personală. Există vreo persoană cu care împarţi aceste momente de fericire?

Îmi place discreţia şi cred că persoana cu care împart viaţa personală o să rămână secretă mereu, asta dacă viaţa nu mă va pune în situaţia de a avea o relaţie cu vreun star hollywoodian. Dar atunci se vor inversa rolurile, pot eu să fiu persoana secretă. (râde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu