21 noiembrie 2016

Gigi Marga are 87 de ani, trăiește în SUA și pregătește un hit!

Pentru mulți români un nickname potrivit, o expresie ultracunoscută în argoul urban ori un ideal răspuns ironic, Gigi Marga trăiește, este un artist des recunoscut pe străzile din New York, a împlinit 87 de ani, din care 30 petrecuți peste Ocean și, deși și-a încheiat cariera, nu refuză aparițiile publice.


gigi-marga-new-york
Mulți dintre tineri vor rămâne suprinși aflând că Gigi Marga nu este doar o vorbă, ci are propriul destin, unul încununat de plauze. Românca ce a lăsat o lungă și prodigioasă carieră în țară și s-a stabilit la New York la jumătatea anilor ’80 a cântat și a încântat vorbitorii de limba română și nu numai, ani la rând, fiind o solistă activă în restaurantele cu specific românesc din metropola americană. Din păcate, problemele de sănătate au îndepărtat-o de scenă în urmă cu doi ani.

Admirator al artistei și prieten bun, George Rotaru, de asemenea solist din garda veche a muzicii ușoare, dorește să readucă în atenție repertoriul artistei care a lansat succesul anilor ’60 ”Parfumul florilor de crin” și are în plan să reînregistreze mai multe melodii din repertoriul artistei, cu aportul vocal al emeritei Gigi Marga, tribut carierei sale.

Gigi Marga, poveste de film

”Timp de patru decenii, artista Gigi Marga a fost o prezență artistică permanentă în programele radio și de televiziune, dar și nelipsită de la crema petrecerilor cu ștaif bucureștene, perioada de când o cunosc eu. Melodiile ei sunt oricând la modă. O voi vizita în curând la New York și sper să fructific întâlnirea și cu un videoclip de colecție. Ea este mentorul meu, de la ea am furat meseria pe care o fac, mai ales în anii când am cântat în Hollywood împreună”, ne-a precizat George Rotaru.

Gigi Marga s-a născut la București în 1929 și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii „George Enescu”. În Statele Unite a ajuns cu un turneu, în 1986.Refuzul atutorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, ce s-a produs un an mai târziu, astfel devenind cetățean american. „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu