14 octombrie 2016

Vedetele reacţionează în cazul puiului de urs ucis de autorități la Sibiu

anca-lungu
După ce autoritățile au eșuat încercând să trachilizeze puiul de urs care a alergat mai bine de trei ore pe străzile din Sibiu și au luat decizia de a-l împușca, opinia publica a sărit în aer. Vedete nu au stat deoparte și și-eu expprimat pe bloguri și rețele sociale indignarea.

Anca Lungu, prezentatoarea Observator, a postat pe blogul său, printesapolonic.ro, un material cu titlul ”Povestea ursulețului omorât de prostie. De prostia omenească”, adăugând că este vorba despre o poveste nepopulară de speriat copiii. Vedeta își începe textul menționând că ”ursul” de care vorbesc autoritățile era un pui de doar șase luni, dezorientat și speriat.

index980

”Adică pe teritoriul tău, ai în spate o armată de veterinari cu tranchilizante, inamicul e înghesuit într-un colț, speriat și debusolat, iar tu alegi să-l împuști sec? Îmi cer scuze, dar asta e prostie cruntă!”, specific în textul său Anca.Vlad Petreanu a publicat pe blogul său (www.petreanu.ro) un text denumit ”Trista poveste a unui ursuleț născut în țara greșită”, unde prezintă un scurt studiu de caz a două situații similare din Canada, unde urșii uriași sunt capturați în siguranță, civilizat, prin folosirea de tranchilizante.Vlad Petreanu își încheie articolul astfel: ”Așa se face. Cum nu se face: nu se face ca în România, unde ursulețul a fost împușcat mortal pe la spate, pe când încerca să sară un gard și să fugă de oameni.”Polițistul Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: ”Presimt că moartea acestui ursuleț va produce valuri zilele acestea în România. E normal să fie aşa, asta dacă mai suntem oameni normali. Cine a văzut filmulețul cu execuția ursulețului şi nu a simțit milă şi revoltă, cred că are mari şanse să nu simtă niciodată nimic. Să nu fie om.”Amalia Enache a ales să își exprime indignarea dând share pe pagina personală de Facebook unui articol pe această temă.Oana Popoiag, Foto: Romania Actualitati, Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu