25 octombrie 2016

Trofeul Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu” a rămas în Gorj

14720591_1324779537544085_1416178412178086100_n
O nouă ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu” s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu-Jiu, reunind zeci de copii talentați din mai multe județe ale țării. Și anul acesta, Marele Premiu al Festivalului a rămas în Gorj, fiind adjudecat de o copilă în vârstă de 11 ani, din Rovinari.
premiul I
Aproximativ 50 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, din Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți, Hunedoara și București, s-au întrecut, duminică, în cântec popular, în sala de festivități a Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu”.
premiul II

După un adevărat maraton folcloric de șase ore, juriul a decis ca anul acesta Marele Premiu al Festivalului să revină Giulianei Căpriță, în vârstă de 11 ani, din Rovinari. Premiul I a fost acordat lui Mihai Ștefan (14 ani), din Târgu-Jiu, Premiul II Nicoletei Iancu (11 ani), din Drobeta Turnu-Severin, Mehedinți, iar Premiul III Cameliei Petria, din Morunglav, Olt.În cadrul festivalului au mai fost acordate și patru premii speciale. Premiul Special al Juriului a revenit Loredanei Ene, în vârstă de 14 ani, din Drobeta Turnu-Severin, Mehedinți, Premiul Special Ioana Lătărețu i-a fost acordat Mariei Platzner, în vârstă de 11 ani, din Târgu-Jiu, Premiul Special Nina Predescu a revenit Alexandrei Savu, în vârstă de 14 ani, din Butoiești, Mehedinți, iar Premiul Special Dorel Dobre a fost adjudecat de Ana Maria Vătavu, în vârstă de 14 ani, din Târgu-Jiu.
premiul III
Reamintim că juriul a fost format din: Nina Predescu (președintele juriului), Ioana Lătărețu, nora celebrei artiste, Maria Corlan Mischie (Școala Populară de Artă Târgu-Jiu), Angelica Mirea (Liceul Teologic Târgu-Jiu), Marius Florea (Școala Populară de Artă Târgu-Jiu) și Roxana Croitoru (reprezentanta elevilor).

sursa : gorjeanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu