24 octombrie 2016

Paula Seling, prinţesă în bucătăria lui Dinescu

Dinescu si Paula Seling_5341
Artista arată că poate face miracole nu doar pe scenă, ci şi în bucătărie, în a doua ediţie „Politică şi delicateţuri” din acest sezon.În bucătăria lui Dinescu, la a doua ediţie „Politică şi delicateţuri” din noul sezon, intră o artistă care are „aerul unei dive care cântă la Scala din Milano”, după cum o descrie poetul.

La întâlnirea cu gazda sa, Paula vine îmbrăcată într-o fustă de tul spectaculoasă, care îl duce cu gândul pe poet la o prinţesă, completând cu umor: „prinţesa bucătăriei”. Mereu zâmbitoare şi plină de viaţă, Paula nu se dă în lături în a-şi ajuta gazda la prepararea unui meniu, de această dată vegetarian – cepe umplute, unele cu orez şi legume, altele cu sturion afumat la lemn de prun.

Dinescu si Paula Seling_5462

„Mărturisesc că nu mă aşteptam să-mi gătească ceapă, dar, văzând cu câtă măiestrie a preparat-o şi explicându-mi cât de bună este, mi-am dat seama că a făcut cea mai bună alegere”, spune invitata. Şi cum gătitul merge de minune cu muzica, Paula îi fredonează lui Dinescu refrenul piesei sale „Ploaie în luna lui Marte”. Mai târziu, în cramă, nici poetul nu se lasă mai prejos şi îi recită invitatei o poezie a sa.

Dinescu si Paula Seling_5394

După ce bucatele sunt stropite cu vin de la Cetate şi lăsate la cuptor, cei doi coboară în cramă la o şuetă prietenească şi să asculte muzica lui Constantin Lătăreţu. Felul de a fi al Paulei, deschis şi proaspăt, îl cucereşte pe Dinescu: „Există un miracol al acestor întâlniri, pentru că eu am văzut-o numai la televizor; azi am văzut-o pentru prima dată faţă în faţă şi am avut sentimentul că o cunosc de multă vreme”.

Încântată la rândul ei de gazda sa, Paula mărturiseşte că simte la fel: „M-am bucurat să văd că interacţionăm ca şi cum am fi foarte buni şi vechi prieteni. Eu aşa m-am simţit, parcă ne ştim de o viaţă, parcă ne-am reîntâlnit după o perioadă în care n-am mai auzit unul de celălalt”.

Întâlnirea Paula Seling-Mircea Dinescu de duminica aceasta conţine mai puţină politică şi mai multe… delicateţuri. Aşa cum şade bine unui poet-masterchef care are ca invitată o artistă-prinţesă. Emisiunea va fi difuzată duminică, 23 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu