26 octombrie 2016

Iuliana Marciuc revine cu „Destine ca-n filme”

Iuliana Marciuc
În fiecare marţi seara, vedeta TVR aduce în faţa telespectatorilor poveşti de viaţă inspiraţionale.Din această toamnă, un program de suflet şi poveşti reale, emoţionante – revine cu sezonul şapte la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD). Iuliana Marciuc continuă să stârnească confesiuni şi să aducă la viaţă amintiri, căutând cele mai spectaculoase scenarii de viaţă la oameni obişnuiţi.

Iar eroii acestui sezon de “Destine ca-n filme” sunt basarabenii al căror destin este amprentat de greutăţile istoriei, de suflul schimbărilor economice şi de atingerea propriilor vise.
Destine Marciuc si Eleonora Cojocaru 25 oct
Prima eroină a ediţiei de marţi, 25 octombrie, este Eleonora Cojocaru, supranumită şi „Mama basarabenilor”. A fost printre ultimii români care au reuşit să treacă podul de peste Prut, imediat dupa aceea, construcţia fiind distrusă de bombardamentele avioanelor ruseşti. A venit cu părinţii, având ca mijloc de transport un car cu boi. Drumul a durat 35 de zile, iar drept amintire a păstrat, până în zilele noastre, jugul boilor care au adus-o în România. Şi-a dorit să se facă asistentă medicală, ca să ajute oamenii. Nu a putut. Acum îi ajută pe basarabeni să aibă un trai mai bun. Îi ia în spaţiu şi le face acte. I se mai spune şi „Mama basarabenilor” sau „mamaie Norica”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu