6 octombrie 2016

Gyuri Pascu credea că medicina nu ajută oamenii! Era membru al cultului Dang

gyuri pascu a murit
O anchetă coordanată de Cătălin Tolontan arată că artistul Ioan Gyuri Pascu a frecventat în ultimii ani un cult care promova faptul că medicina clasică nu ajută oamenii. Cultul, cu 3 milioane de adepţi în toattă lumea, era condus de un personaj controversat, maestrul Dang.Fondat de un guru și vindecător născut în Vietnam, cultul Dang are 3 milioane de practicanți răspândiți în lume. Adepții îmbină idei creștine și budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul și maladia Alzheimer.Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, ar fi căpătat „darul vindecării de la însuși maestrul Dang”. Ea este liderul mișcării din România.
Un prieten foarte apropiat al actorului povestește cum i-a schimbat viața lui Gyuri acest cult.

Dang și secta sa au fost ținta mai multor acțiuni ale justiției din Europa, în final maestrul fiind condamnat la 4 ani de închisoare în Belgia. Imediat după moartea sa, fostul coleg al lui Gyuri de la Divertis, Cristian Grețcu, a făcut o declarație la ”Observatorul” Antenei 1: ”Gyuri a fost un om dezvoltat spiritual, care a îmbrățișat ezoterismul și anumite tratamente cu lumină, care își fac efectul, dar trebuie însoțite și de doctor”.Autoritățile occidentale o consideră o sectă periculoasă în special prin practicile periculoase din domeniul îngrijirii sănătății și prin fraudarea financiară a membrilor, scrie Libertatea.

Gyuri Pascu, în Melbourne, cântând pentru maestrul Dang, în 2007.

Liderul organizației, maestrul Dang, a fost condamnat în Elveția și Belgia la patru ani de închisoare pentru escrocherie și pentru că un copil a murit în urma ”practicării ilegale a medicinei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu