13 octombrie 2016

Gigantul RCS&RDS va împrumuta până la 800 de milioane de euro pentru refinanțarea datoriilor

Imagini

Acționarii conglomeratului RCS&RDS, care are afaceri în zona de telecom, media și energie, au aprobat contractarea uneia sau mai multor finanțări în valoare totală de până la 800 de milioane de euro sau echivalentul acestei sume în orice altă monedă, pentru o durată de cel mult 10 ani.

Compania va folosi banii pentru refinanțarea datoriilor, care anul trecut au ajuns la 4,42 miliarde de lei, dar și în alte scopuri stabilite de Consiliul de Administrație al companiei.
Imagini pentru zoltan teszari
Acționarii au mai decis că finanțarea poate fi obținută prin intermediul piețelor de capital internaționale și/sau locale (inclusiv, fără a se limita la, prin emisiunea unor obligațiuni și/sau altor instrumente financiare de credit, și/sau de la bănci, instituții financiare, fonduri de investiții românești sau internaționale și/sau de la orice alte entități private (afiliate sau terți) sau prin încheierea unuia sau a mai multor contracte.

În 2015, RCS&RDS a înregistrat o pierderea netă de 22,9 milioane lei, în scădere cu 67,7% față de anul precedent. În schimb, afacerile au crescut cu 16,7%, la 2,7 miliarde de lei. Datoriile au crescut cu 100 de milioane de lei la 4,42 miliarde de lei.Compania este controlată de indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu