28 octombrie 2016

Familia Regală la concertul de la Ateneu, de ziua Regelui Mihai I FOTO

_ANG8223
Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat la Ateneul Român a 9-a ediţie a Concertului Regal caritabil, care a sărbătorit 95 de ani de la nașterea Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Devenit deja o tradiţie, evenimentul s-a desfăşurat marţi seara, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria.

Concertul-eveniment a reunit pe scena Ateneului pe violonistul Roman Kim, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și pe maestrul Tiberiu Soare, în scopul strângerii de fonduri în beneficiul programului “Tinere Talente”.

Violonistul Roman Kim este – la numai 24 de ani – unul dintre cei mai apreciați violoniști ai lumii, comparat de critici cu Niccolo Paganini, prin prisma talentului, creativității și realizărilor sale remarcabile pentru vârsta pe care o are. Acesta nu este numai un virtuoz al viorii, ci și compozitor și inventator, reimaginând chiar maniera în care această artă se poate dezvolta în era tehnologiei.

Fondurile strânse la Concertul Regal caritabil vor sprijini programul Tinere Talente – ediţia 2017, astfel că o nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice.

În ultimii ani, peste 250 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu