21 octombrie 2016

Ea este cea care i-a facut piesa '' Doru Basarabiei '', cantaretului din Chisinau Ion Paladi

Ion Paladi (n. 10 octombrie 1984, Chișcăreni, Sîngerei) , este un interpret de muzică populară din Republica Moldova.

In EXCLUSIVITATE pentru ziarul gazetamondena.ro , va prezentam cateva detalii cu privire la piesa ''Doru Basarabiei '' a cantaretului de muzica populara  Ion Paladi .Piesa Doru Basarabiei este facut de bine cunoscuta textiera Mariana Honceru cea care i-a dedicat textul cantaretului in care piesa face incontinu valuri de vizualizari atat pe Intermet cat si la TV este ceruta deseori.


În industria muzicală a debutat în 2004 cu albumul De la inimă la lume. În 2006 semnează un contract de impresariat cu casa de producție muzicală Sens Music. În 2007 lansează albumul Bine-i șade mesei mele, prima sa colaborare cu orchestra națională „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros. Primul concert solo îl susține la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău la 3 martie 2009, cu genericul Pe mine mă cheamă Ion. În 2010 pleacă în turneu în vestul Europei, iar în 2011 lansează videoclipuri la cântecele Foaie verde și-un chiperi și Măicuța-i cântec și iubire.La 1 decembrie 2012 lansează videoclipul piesei Dorul Basarabiei,recunoscut drept cel mai scump videoclip din folclorul românesc. Albumul cu același nume îl lansează în cadrul unui turneu în martie 2013 la Chișinău, Iași și Paris.


În 2008 i se decernează Premiul național în domeniul muzicii ușoare pentru piesa Mii de stele. La 26 martie 2009 este decorat cu titlul onorific „Artist emerit” de către președintele Republicii Moldova.

Ion Paladi este căsătorit cu Veronica Bolgari și împreună au un fiu pe nume Lucian.Text: Mariana Honceru
Muzica: Răzvan Mitoceanu
Acompaniment: Orchestra "Lăutarii" din Chișinău, Prim Dirijor - Nicolae Botgros!
Regie și video: Oleg Butnaru!

2 comentarii:

  1. ''I-a'' făcut şi nu ''ia''. Iar piesa nu se face dar se scrie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai reuşit cîntec.Nu mă satur să-l ascult.

    RăspundețiȘtergere