14 octombrie 2016

Câţi bani încasează artiştii pe un concert?

Delia si Horia Brenciu
Loredana, Horia Brenciu, Ștefan Bănică, Smiley, Delia, Antonia sau Andreea Bălan sunt printre cei mai doriţi artişti de la noi. Uite cât trebuie să scoată din buzunar organizatorul unui concert pentru a-i avea pe scenă.De fiecare dată când urcă pe scenă, reușesc să facă un show pe care cei care îl urmăresc îl vor uita cu greu. Dar, pentru ca ei să ajungă pe scenă, organizatorul evenimentului trebuie să scoată din buzunar o sumă consistentă.

Pe primul loc se situează doi dintre artiștii de top ai României: Horia Brenciu și Loredana, suma pe care o cer cei doi cântăreți fiind de minimum 12.500 de euro.

Cu doar 500 de euro mai puțin încasează, pentru un eveniment, Smiley, iar Ștefan Bănică cere 10.000 de euro pentru fiecare prestație live .

Şi fetele fac bani buni. De exemplu, Andreea Bălan, devenită de curând mămică, vrea 2.200 de euro pentru prestația ei, iar Antonia, însărcinată cu cel de-al treilea copil al ei, cere, pentru show-ul pe care îl face pe scenă, 5.000 de euro, cu 500 mai mult decât tariful iubitului ei, Alex Velea.

O abonată a primului loc în topurile muzicale, Delia, are un tarif pe măsură, minimul cerut fiind de 9.000 de euro, în timp ce Andra nu cântă pentru mai puţin de 6.000 de euro.

Nici trupele rock, cele consacrate, nu se pot plânge că nu câștigă bani buni din muzică. Astfel, Voltaj și Vama încasează 8.000 de euro, Cargo, Vunk și Direcția 5, câte 6.000, iar Holograf trec de 10.000 de euro pentru prestație.

Evident, la toate aceste sume se adaugă șiu cheltuielile organizatorilor cu transportul, cazarea și diurnele pentru fiecare membru al staff-ului, de multe ori acestea ajungând să depășească 25% din onorariul perceput de fiecare artist în parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu