27 octombrie 2016

Cătălin Botezatu semnează costumele pentru opera rock „Carmen” FOTO

14725638_1159241234143762_6502876106834490527_n
Pe motor, cu haine de piele şi accesorii hard metal. Aceasta este cea mai nouă viziune în care va fi prezentată celebra operă a lui Georges Bizet.Cătălin Botezatu, în parteneriat cu artiştii de la Opera din Craiova, pregăteşte un spectacol atipic, „Carmen” în versiune rock.

Luni, 17 octombrie, cei implicaţi în proiect au susţinut o conferinţă de presă, care anunţă lansarea spectacolului în decembrie. Dar chiar şi această conferinţă de presă a fost una ieşită din tipare.
627x0 (1)
Aşa se face că Antoniu Zamfir (regizorul artistic), Ljubica Vranez (mezzosoprana din rolul lui Carmen), Cătălin Botezatu (designer costume), Ştefan Ignat (interpretul toreadorului Escamillo) şi Eugen Negruţa (lider trupa Concertino) şi-au făcut apariţia în Centrul Capitalei „călare“ pe mulţi cai putere, aduşi în siguranţă de motocicliştii de laFree Riders.


Artiştii au vorbit despre proiectul „Carmen – Rock Version“, pus în scenă de Opera Română Craiova, în colaborare cu Concertino Accordion Band, la iniţiativa regizorului Antoniu Zamfir. Spectacolul a avut premiera în Craiova şi se află în plin turneu prin ţară şi prin Chişinău, iarna aceasta urmând să ajungă şi la Bucureşti, pe 14 decembrie, la Sala Palatului, începând cu ora 19.00.

14716242_1159241850810367_916691546499998845_n

„Nouă ne-a venit ideea acum câteva luni să montam acest spectacol la noi, în timpul zilelor Municipiului Craiova, unde a avut loc premiera. Mulţumim în primul rând agenţiei Arta Scenei, care s-a ocupat de aducerea acestui minunat spectacol de la Craiova la Bucureşti. Sunt ferm convins că nu puteam să reuşesc ce mi-am imaginat eu în urmă cu un an fără ajutorul prietenilor de la Concertino, invitaţi la Craiova, unde că le-am văzut potenţialul artistic. Au cântat o prelucrare din opera Carmen şi atunci m-am gândit că această operă poate fi montată inegral în acest stil rock“, a declarat Antoniu Zamfir.

„A fost o mare provocare să creez costume rock pentru «Carmen» pentru că nu e aşa de simplu să îmbini un Carmen rock cu cel clasic, dar a fost uşor deoarece cast-ul a fost ca de obicei unul pe măsură, diva spectacolului m-a ajutat foarte mult pentru că nu este mofturoasă, din contră, i-au plăcut foarte tare costumele şi, aşa cum ştiţi, o actriţă, o cântăreaţă, trebuie să poarte întotdeauna un costum foarte comod pentru că trebuie să aibă libertate de mişcare. Aceasta fost cea mai mare provocare, pentru că ele dansau, săreau, când le-am văzut la prima repetiţie m-am şi speriat şi mi-am zis: oare cât de flexibile trebuie să fie aceste costume? Am fost impresionat la spectacol când am văzut acea invazie de motoare, de cai, e un spectacol pe care nu trebuie să-l rataţi, vi-l recomand din tot sufletul. Eu zic că este un spectacol unic în lume şi această variantă, «Carmen – Rock Version», nu a mai fost pusă niciodată în scenă“, a spus Cătălin Botezatu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu