27 septembrie 2016

Sebastian Papaiani a murit, la 80 de ani. Cum si-a luat Politia Romana ramas bun de la Plutonierul Capsuna

Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani ne-a parasit marti, la 80 de ani. Fusese internat la sfarsitul lunii in spital, dupa un accident vascular cerebral, si nu a reusit sa-si revina dupa incercare, oricat de mult s-au rugat pentru sanatatea lui cei care l-au iubit.Pe pagina de Facebook a Politei Romane a fost publicat, in aceasta dimineata, un material video continand un fragment din comedia "Brigada Diverse" in care actorul Sebastian Papaiani a interpretat binecunoscutul rol al simpaticului plutonier Capsuna.Sebastian Papaiani a suferit in luna mai un accident vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, pe sectia de Neurologie.
Sebastian Papaiani
Ultimul mesaj postat pe Facebook al actorului dateaza din 27 august, cand si-a petrecut zile de nastere in spital."Va multumesc si va sunt recunoscator pentru cuvintele si gandurile frumoase primite in ultimele zile! E pentru prima data cand imi petrec ziua de nastere intr-un spital,dar , cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia ca am fost invitat la o petrecere surpriza unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi ati vorbit tot timpul.Cariera lui Sebastian Papaiani

Si-a petrecut copilaria, dupa cum declara intr-un interviu, ''intr-o lume modesta, intr-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de tigani, dar tigani cu care puteai sa fii prieten...''. Tatal sau, Alecu Papaiani, era grec de origine - Papayannis fiind proprietarul unei curti, undeva in marginimea Pitestiului in care erau apartamente de doua camarute, inchiriate de cosari, geambasi, lustragii etc. Alaturi de prietenii lui, era fascinat de circul ce venea in cartier si de filmele ce rulau in acei ani, iar John Wayne si Johnny Weissmuller erau preferatii lui.

La 17 ani, s-a angajat contabil la un oficiu farmaceutic, a jucat teatru de amatori, indrumat de fosta Miss Romania 1936, Crina Cojocaru, care l-a determinat sa treaca peste multe obstacole si sa devina actor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu