13 septembrie 2016

Gazeta Mondena, te face vedeta ! O cantareata din Banat sub ochii cele mai bune coriste profesioniste din Timisoara ! FOTO / VIDEO


Si-a inceput cariera artistica profesionala de la varsta de 11 ani ... ea este  Alina Irmtraud Buchert o tanara speranta  in muzica din Timisoara care cu ardoare promite multe in folclorul romanesc .


In EXCLUSIVITATE pentru ziarul gazetamondena.ro , stam de vorba cu tanara care promite pe viitor ca o sa aduca folclorul din Banat pe maini bune '' Am inceput sa cant  de la varsta de 11 ani , si primul spectacol care l-am avut a fost la Casa Tineretului din Orsova , un spectacol ce a fost in cadrul scolii ''  / '' Desii eram indecisa in legatura cu acest drum al cantecului popular  , avand si o varsta frageda , insa totusi am continuat sa merg  pe drumul cantecului popular la indemnul doamnei profesoare de muzica Doina Stuparu  ''  a declarat cantareata de muzica populara , Alina Irmtraud Buchert pentru Gazeta Mondena.

'' Mama mea si-a dorit sa am si un alt profil in domeniu de activitate '' Cantareata de muzica populara Alina Irmtraud Burchet si-a dorit  enorm sa mearga si sa se realizeze cu doua activitatii profesionale : una este de a canta oamenii dar si cunostiintele ale computerului . Tanara ne povesteste ca mama ei i-a propus sa aiba pe langa muzica si o alta activitate care le poate aduce si un venit fix '' Am facut liceu cu profil ce nu avea legatura cu muzica , mama dorind sa am si alt profil in afara de ce tinea de muzica . Fiind pasionata de calculatoare , mama a gasit repede solutia si mi-a gasit liceu cu profil de informatica si dupa acest liceu sa si continui drumul muzicii . Am inceput cu sustinerea parintilor si a doamnei profesoare de muzica Maria Moldovan , cea cu care am facut cateva ore de muzica , evident  la Scoala Populara de Arte din Timisoara . Am fost eleva a doamnei Ana Pacatius , am terminat cu brio acesti ani frumosi de scoala si este o onoare pentru mine sa intru in clasa unui asa profesor ca dansa . Odata cu incheierea acestei scoli am imprimat si o melodie cu ajutorul doamnei Ana Pacatius si nu in ultimul rand cu ajutorul domnului Aurel Blondea . Melodia a fost imprimata la Targu-Jiu si este culoasa de la doamna Ana Rogobete , rapsod si doinitoare de exceptie  ''  a cochis cantareata de muzica populara pentru Gazeta Mondena.


'' Ea a fost eleva a celei mai bune coriste profesioniste din Timisoara '' 

Alina Irmtraud Buchert se poate lauda ca a fost eleva Anei Pacatius , celei mai bune coriste profesioniste din Timisoara.
Imagini pentru Ana Pacatius
Ana Pacatius este o interpreta de muzica populara, corista profesionista si profesoara de canto popular. S-a nascut la data de 2 august 1939 in Iabalnita, judetul Caras Severin.Artista a urmat cusurile Liceului de Muzica din Timisoara, unde Nicolae Perescu ii descopera talentul deosebit pentru muzica si o angajeaza ca solista a Orchestrei de muzica populara “Doina Banatului” din Caransebes iar in anul 1970 se angajeaza la Ansamblul de cantece si dansuri “Banatul” din Timisoara. Dupa doi ani renunta la statutul de solista de muzica populara si il alege pe cel de corista profesionista in Corul Operei Romane din Timisoara, unde va activa pana la pensionare.

In acelasi timp, devine si profesoara de canto popular la Scoala de Arte din Timisoara. De-a lungul carierei sustine o serie de concerte atat in tara cat si in strainatate: Anglia, Danemarca, Suedia, China, Mongolia, etc. Ajunge sa fie cunoscuta datorita inregistrarilor de la radio, televiziune si de pe discurile imprimate la Casa de discuri “Electrecord” din Bucuresti iar printre piesele ei cunoscute se numara si: 'La izvor la izvorele', 'Dorul badii ma ajunge', 'Marie, Marie', 'Buna seara dragii mei', 'Maica dac-ai fi stiut' .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu