6 septembrie 2016

Fraţii Petruş primul turneu în Statele Unite după 23 de ani!

fratii-petrusi
Vă mai amintiţi de ”Fraţii Petruş”, moroşenii cu cetera şi zongora ce au cucerit românii din ţară şi întreaga lume? Titulatura ce a fost rostită o jumătate de veac cu admiraţie de milioane de iubitori ai cântecului maramureşean a răsărit mai nou în…. Statele Unite!

branko-podrumezdic-fratii-petrus


După trecerea în nefiinţă a lui Ion Petruș, în urma unui banale căzături, în urmă cu 14 ani, Ştefan a avut un moment de cumpănă, dacă va continua ori nu.

În vârstă de 75 de ani, Ştefan, cel care a făcut cunoscut numele în urmă cu aproape 50 de ani s-a aliat tot cu un Petreuş autentic, fiul său, Andrei și renasc spiritul muzical al familiei grație impresarului american de origine română Branko Podrumedzic.

Acesta i-a convins pe amândoi să mai facă un nou turneu, în toată America, la 23 de ani de la precedentul. ”Începând cu 2 septembrie, Fraţii Petreuş duc mai departe istoria după trecerea în nefiinţă a lui Ion Petreuş, iar America este privilegiată să-i vadă. Artiștii vor veni în cele mai importante orașe din Statele Unite și, probabil, va fi ultimul lor turneu”, ne-a declarat Branko, datorită căruia cei mai importanți artiști români din ultimele trei decenii au concertat peste ocean.Cu originea în satul Glod, Maramureş, fraţii Ştefan şi Ioan au cunoscut consacrarea odată cu primele despre ”Petruşi”, atât în vechea cât şi în noua componenţă, au cântat ”la rece” în faţa a zeci de milioane de oameni. Printre sute de diplome şi premii, Ministerul Culturii din Franţa i-a recompensat în 1984 cu distincţia ”Cavaleri ai Ordinului de Artă şi Litere” (1984), ”Institutul american de Biografii” le-a acordat premiul ”Omul anului” (2000) şi ”Medalia de Aur” (2010).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu