14 septembrie 2016

Ce spune Cristian Boureanu în apărarea sa

scandal Cristian Boureanu Ioana
Fostul deputat liberal a fost în centrul unui scandal fără precedent, fiind acuzat de violenţe aplicate fiicei sale de 15 ani, Ioana.Cristian Boureanu e personajul principal al unuia dintre cele mai neaşteptate scandaluri de la noi. Ieri, după ce a fost condus la secţia 2 de Poliţie, ca urmare a ţipetelor fetei lui care striga că tatăl ei o omoară în bătaie, fostul politician se apără spunând că ar fi aflat de pe reţele de socializare ca Ioana nu era împreună cu mama sa, aşa cum ar fi trebuit, şi a început să o caute – el fiind şi cel care deţine custodia fetei.

„Fiica mea lipsea foarte mult de acasă, mergea prin centrul vechi şi se distra şi la 15 nu e normal aşa ceva. Maică-sa o influenţa foarte mult la chestii de genul ăsta. Ioana a fugit de acasă, sâmbătă, de la mare, spunându-mi că are o masă specială cu mama ei. Mama ei nu a dorit să vină să o ia. A plecat, am descoperit-o prin intermediul rețelelor de socializare. Am vorbit cu mama ei și mi-a spus că ea i-a zis să plece. Apoi, am aflat că nu era vorba despre nicio masă în familie. Ieri (duminică, n.r.) am umblat toată ziua prin oraș și nu am reușit să dau de ea. Azi (luni, n.r.) am localizat-o cu ajutorul unor colegi și cu ajutorul Poliției. Cineva a văzut-o, a oprit-o. Până să ajung la ea, cineva a văzut-o fumând împreună cu alți colegi. Nu mi-e rușine să spun asta pentru că și alți părinți cu copii între 12 și 14 ani se confruntă cu aceleași probleme. Am venit, am vrut s-o iau cu mine. Luna trecută a fugit din nou acasă, incident care a trecut neobservat. Nu poate sta fără telefon. A doua zi când a plecat la mama ei, a primit un telefon cadou. Pentru prima dată, anul acesta i-am spus că nu poate pleca în străinătate cu mama ei. Nu pot fi de acord să lipsească noaptea de acasă şi să aibă note proaste la şcoală. Ioana a locuit exclusiv cu mine. Mama ei a luat-o de la mine. Ea a locuit cu mine, cu iubita mea. Dacă nu era Laura, nu descopeream atât de multe din fugitul de acasă, din mersul la băut în Centrul Vechi. Are dreptul, în seara asta, să plece la mama ei. Dacă eu m-am ocupat de educația ei, vreau să fixez un program de vizită foarte clar, cu ajutorul instanței. Am spus că nu îmi exercit dreptul de a chema un avocat. Nu eu am fost audiat”, a spus Boureanu la ieşirea de la secţie, unde a fost escortat de jandarmi să dea declaraţie.

„Nu am bătut-o. După două ore și jumătate am găsit-o. Uitându-te pe net constați ce fac prietenii ei. Ei își dau check in. Când vezi că și Ioana este invitată, începi să-ți pui idei. Am primit că este la București. Nu pot să spun că este o fire mult mai nonconformistă decât colegii ei, dar sunt părinți care acceptă, părinți care nu știu, părinți cărora nu le pasă de rezultatele de la școală și părinți care sunt disperați și nu știu ce să facă. Dacă nu înțelegeam mesajele unei generații pe care credeam că o cunosc, dar nu o cunosc. Dacă nu era Laura nu descopeream atât de multe din fugitul de acasă, mersul la băute în Centrul Vechi al Ioanei și al altora. Eu am încercat să o înțeleg și să discut cu Ioana. Când 80 % din colegii tăi, băieții cred că 100%, la 14 ani au dreptul să se ducă să bea noaptea în Centrul Vechi… unii părinți îi lasă. La fete e mai complicat”, a mai spus acesta.

La secţie, au fost audiate şi Ioana, dar şi mama ei, Irina, femeia de care Boureanu a divorţat acum 12 ani.

”Fiica mea nu pleacă de acasă. A venit la mine… A fost agresată… Ea este un copil cuminte. A fost agresată. Va sta cu mine”, a spus mama Ioanei.

În acest caz a fost sesizată şi Protecţia Copilului, iar Poliţia a deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorului. Cercetările vor fi coordonate de un procuror.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu