27 septembrie 2016

327 de chitariști români au cântat la unison în Sibiu

Sibiu Guitar Meeting 2016
327 chitariști veniți din întreaga țară și de toate vârstele au cântat la unison sâmbătă, în Piața Mică din centrul Sibiului.Printre cei care au participat la cea mai mare reuniune de profil din țară s-au numărat și vedete ale scenei, amintim Bobiță Cătușanu și Paul Radu (Antract), Ștefan Boldijar (Semnal M) ori marele chitarist A.G. Weinberger.

În total 11 piese studiate în ultimele 11 luni au fost cântate la unison de marea de chitariști la ”Sibiu Guitar Meeting 2016”, eveniment unic în Europa ce face parte din programul ”Pune mâna pe chitară!” una dintre cele mai bune alternative ca tinerii noștrii să petreacă altfel timpul liber.
Sibiu Guitar Meeting 2016
”Ne dorim să-i avem pe scenă pe autorii sau interpretii pieselor pe care tinerii chitariști le vor interpreta. Să cânte alături de idolii lor înseamnă enorm”, a fost dorința Anemaria Brumar, reprezentanta organizatorilor evenimentului. Paul Radu, solistul trupei Antract a acompaniat de pe scenă sutele de chitariști amatori și profesioniști prin piesa sa ”Trebuie să crezi” iar Ștefan Boldijar, liderul formației Semnal M a cântat propria piesă ”La fereastra ta”.Toți chitariștii care s-au înscris la ”Sibiu Guitar Meeting 2016” au primit bilete la cele patru concerte Dire Straits Experience Tour, turneul pe care foștii membri ai celebrului grup Dire Straits- este vorba de Chris White, Chris Whitten, toboșarul din ultimul turneu, Paddy Milner, Terence Reise, Tim Walters și Michael Feat-revin în România. Trupa va concerta în decembrie la Craiova, Cluj, Bacău și Brașov, iar tinerii chitariști vor putea opta la care dintre cele patru concerte doresc să participe.Evenimentul a fost prezentat de Cristian Hrubaru, rockerul de la Rock FM și Rock TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu