22 iulie 2016

Experienţă de neuitat pentru Ioana Ginghină şi fetiţa ei în Polonia

Actrița Ioana Ginghină a reprezentat România la cel mai mare festival dedicat diversităţii culturale şi copiilor din mediile devaforizate, BraveKids din Polonia.
Timp de o lună, 122 de micuţi artişti au lucrat câte 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzică şi dans din toate culturile lumii prezente în proiect. Spectacolul final a avut loc pe 12 iulie, în Wroclaw în faţa a 1600 de spectatori.
Ioana Ginghină a mers în Polonia împreună cu fetiţa ei, Ruxandra, iar echipa ei a fost formată din 5 micuţi artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României, cu totii traind o experienţa de neuitat timp de 1 lună.Pentru Ioana Ginghină, experienţa a fost una incredibila, motiv pentru care îşi doreşte să organizeze şi în România un astfel de festival.

Ioana Ginghină, ambasadoare culturală a României la Festivalul Brave Kids din Polonia se destăinuie emoţionată:„Îmi doresc de foarte mult timp să fac un astfel de proiect în Bucureşti, un proiect care să implice copii şi coordonatori din lumea întreagă. Am acceptat invitaţia de a participa la Festivalul BraveKids acum un an pentru că voiam să-mi confirm faptul că pentru copii nu este nimic greu, nu există bariere legate de culoarea pielii, religie sau de limbă. Acum când văd tot ceea ce se întamplă în lume, îmi dau seama ca speranţa unui viitor mai bun este în copiii noştri, care îmi doresc să ne salveze. Depinde de noi adulţii să le deschidem orizontul şi să le dăm şansa de a alege singuri ceea ce vor să facă în viaţă. Este cel mai înţelept lucru să nu încercăm să-i influenţăm cu nimic”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu