19 iulie 2016

Cristina Tanase, castigatoare la cel mai important concurs de jazz din lume – Shure Montreux Jazz Voice Competition

Cristina Tanase, câstigatoare la cel mai important concurs de jazz din lume – Shure Montreux Jazz Voice Competition.Zilele trecute, a avut loc celebrul festival de jazz de la Montreux, iar Cristina Tanase (alias June) a fost singura participanta din Romania si unul dintre cei 10 finalisti. Tanara artista a primit trofeul “Special Jury Prize”, primul premiu de acest gen acordat in cei peste 50 ani de festival.

“Aceasta a fost prima mea participare la un eveniment international de jazz, unde au fost selectati 10 concurenti din 160 de participanti din mai multe tari. Am primit ‘Special Jury Prize’ in finala, primul premiu de acest gen in toti cei 50 de ani de festival, pe care juriul l-a conceput special pentru mine, care a venit cu o invitatie de o saptamana la Montreux Jazz Academy, unde voi avea sansa sa cunosc mari mentori de jazz si sa fac parte dintr-o lume de muzicieni absolut exceptionali. Sunt mandra ca am reprezentat Romania si ca am adus cu mine, peste hotare, o parte din mostenirea culturala. Am invatat ce inseamna jazz cu adevarat, am legat prietenii cu oameni care impart aceleasi aspiratii si am plans, de emotie, cand am fost imbratisata de zeci de oameni, care au venit sa ma felicite pentru succesul performantei mele“, declara Cristina.

Cristina a interpretat live in cadrul concursului doua melodii, “Don’t Get Around Much Anymore”, inspirata de celebra interpretare a lui Natalie Cole si o adaptare jazzy a binecunoscutei piese “Pana cand nu te Iubeam”, de la Maria Tanase.

“Publicul a fost extrem de receptiv, mai mult decat ma asteptam, compus din personalitati de exceptie, intre care s-a aflat si ambasadoarea Romaniei in Elvetia, care dupa reprezentatie, m-a felicitat personal, din suflet, fapt care a insemnat o mare onoare pentru mine“, adauga artista.

Cristina Tanase face parte din portofoliul de artisti al Cat Music si urmeaza sa lanseze peste cateva saptamani primul sau single, “Raise Me Up”.


Festivalul de Jazz de la Montreux a sarbatorit in vara aceasta 50 de ani de la infiintare, o editie speciala, prin amploarea sa si numele mari care au urcat pe scena, precum Lana del Rey, Muse, Herbie Hancock sau Jamie Cullum. In cadrul sau s-a desfasurat Shure Montreux Jazz Voice Competition, intre 7 si 9 iulie, unul dintre cele mai importante concursuri de voce jazz din lume. Juriul a fost compus din personalitati cheie din lumea jazzului, presedintele fiind Angelique Kidjo, cantareata si compozitoare, castigatoare a premiului Grammy si inca alti 5 membri, producatori mari si membri ai Montreux Jazz Artists Foundation.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu