28 iunie 2016

Gazeta Mondena te face vedeta ! Tânăra și talentata interpretă, Micak Diana face cinste publicului bihorean, si nu numai ! FOTOAflată în plină ascensiune artistică, dupa ce s-a bucurat de succes atât in orasul ei natal,tanara artista este născută la data de 8.03.2004, în orașul Oradea, de naționalitate slovacă cu domiciliul în Budoi, absolventă a clasei a V-a a '' Liceului Teoretic „ Jozef Kozaček” din Budoi, cu predare în limba slovacă.


In EXCLUSIVITATE pentru ziarul gazetamondena.ro, stam de vorba cu tanara slovaca care are multe de spus in folclorul romanesc dar si cariera artistica profesionala artistica ''Domnul profesor Zetocha Carol ( care din păcate ne-a părăsit ), un profesor de muzică, care a văzut în mine un talent de care eu nu eram conștientă că îl am, m-a ajutat să-l descopăr, să dau tot ce am mai bun din mine pentru a-l scoate în evidență – cântecul din fluier. Cânt la acest instrument de aproximativ doi ani. După moartea acestui profesor deosebit, activitatea a fost continuată de Romancsak Ioan – actualul meu diriginte '' a declarat tanara artista,Micak Diana pentru Gazeta Mondena. 


Deși ambii părinți tanarei artiste , sunt de naționalitate slovacă , ea încă de mică a avut înclinație spre muzica populară românească. Bunica ei fiind cadru didactic și un bun pedagog a reușit să-i insufle dragostea pentru cântecul și dansul popular, ea însăși fiind un bun instrumentist. Instrumentul ei preferat fiind mandolina. Ea susținea că educația muzicală este dezvoltarea multilaterală și armonioasă a elevului, sub influiența echilibrată a numeroși factori – unul fiind educația artistică. De asemenea ,Micak Diana a fost in Ansamblul folcloric Lipka din Budoi sub îndrumarea doamnei profesor Peneac Maria, care face parte din viața ei ,  deoarece participa la acest ansamblu de aproximativ 3 ani. Pe această cale aduc mulțumiri domnului deputat Merka Adrian deoarece datorită lui am reușit să participăm la diferite evenimente culturale organizate de UDSCR ( Uniunea Democratică a Cehilor și Slovacilor din România ). 
În prezent este eleva doamnei profesor Romina Nemeș Silaghi'' Mă bucur că am onoarea să fiu călăuzită și îndrumată de doamna profesor pe căile folclorului și portului popular românesc / '' Datorită doamnei profesor am reușit să-mi sădesc în suflet înclinații tot mai adânci ale folclorului românesc. Lucrând cu profesionalism și talent, arătând o dragoste nemărginită față de elevi, fiind bună cunoscătoare a folclorului, am nădejdea că talentul meu pentru muzica, portul și folclorul românesc va fi pus în valoare. Datorită dânsei voi avea ocazia să reprezint atât folclorul românesc cât și pe cel slovac – asta fiind dorința mea cea mare '' a cochis Micak Diana pentru Gazeta Mondena. 


(M.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu