27 iunie 2016

EXCLUSIV ! '' Floarea Solomie a fost unul din rapsozii care m-au inspirat '' ! Vezi ce cantaret de muzica populara de la noi spune asta FOTO/VIDEO

Si-a inceput cariera artistica profesionala acum douazeci de ani , alaturi de cantareata de muzica populara , Florica Duma care desi locuieste in aceeasi zona cu Remus Bondar.


In EXCLUSIVITATE, pentru ziarul gazetamondena.ro , cantaretul de muzica populara,Remus Bondar  isi expune cariera artistica profesionala,dar si cum si-a inceput debutul muzical in folclorul romanesc '' Am cunoscut oamenii dragi sufletului meu in muzica populara,va pot spune ca imi pot exprima activitatea mea profesionala pe care o fac zi de zi si anume folclorul bihorean e in inima mea si a sufletului meu '' a declarat Remus Bondar pentru Gazeta Mondena. 

S-a nascut in comuna Holod , o zona cu mare incarcatura culturala , aici s-a nascut Iosif Vulcan , nasul literar al lui Mihai Eminescu .Cantaretul dezvaluie ca de aici a culesc repertoriul  pe care il abordeaza atat la evenimente cat si la spectacole '' Din sat  au plecat in toata tara rapsozi la diferite concursuri nationale cum ar fi '' Floarea din Gradina'' , de unde au venit intotdeauna cu premii. Floarea Solomie a fost unul din rapsozii care m-au inspirat, am debutat cu cantecul'' Haida-ti ma catre Mociar ''  a mai declarat cantaretul pentru Gazeta Mondena.

Cantaretul a mai precizat ca a urmat sa scoata o caseta cu 18 cantece si 2 CD -uri. Insa cantaretul a   imprimat numai cu instrumente reci,acompaniat de Stangaciu – vioara cu goarna.          ''A infiintat Grupul vocal ''Feciorii''Bihorului '' 


Cantaretul de muzica populara,Remus Bondar are cu se poate lauda asadar acesta ne povesteste cum a infiintat grupul vocal '' Acum 10 ani am infiintat grupul Vocal Feciorii Bihorului,cu un impact foarte bun la public,am participat la multe festivaluri nationale si intenationale, spectacole concursuri , declara Remus Bondar pentru Gazeta Mondena.

A crescut cu cantecul popular si cu cantecele bisericesti.mergea pe furis la biserica , deoarece era urmarit  de profesori , pe vremea aceea nu avea voie,si aici si -a exersat vocea pe parcurs .

Colaboreza si azi cu Florica Duma , care asa cum am mentionat de mai sus cantareata l-a indrumat spre autencititatea folocrului bihoretean.Textele din cantecele  cantaretului  sunt in majoritate texte satirice, asta reprezinta in mare parte folclorul bihorean.Costumul sau  este unul autentic – gaci, camasa , zadie, cojoc, suman –iarna,palarie sau iarna cusma.Este  solist al ansamblului Nuntasii Bihorului , anul trecut a implinit 50 de ani de activitate,eu de profesie sunt economist, insa cantecul popular este a doua carte de vizita a mea. '' a precizat cantaretul .


A absolvit Scoala Populara de Arta '' Francisc Hubic ''  din Oradea, clasa de canto popular a prof. Marcu Let'' Nu m-am abatut niciodata de la autentic. Critic vehement pe cei care , doar de dragul banului aduc atingere valorilor pe care le-am mostenit de sute de ani . Toate cantecele mele sunt unice , nu seamana cu ale altuia,nici text nici linie melodica '' a cochis cantaretul pentru Gazeta Mondena.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu