3 iunie 2016

Ei sunt newcommerii ce au pus monopol pe topurile muzicale!

Carla's Dreams
Un mic grup de soliști, câțiva apăruți parcă de niciunde, au explodat în clasamentele muzicale, aruncându-i în plan secund, la grămadă, pe toți cei care credeau că vor sta veșnic în topuri. Lariss, Nicoleta Nucă, Lidia Bubble, Ovidiu Baciu (Kazibo Music) și Carla’s Dreams, ”anonimii” ce au reinventat-o muzical pe Delia, au pus la respect o lungă listă de vedete.Fără doar și poate, Carla’s Dreams au avut cea mai rapidă ascensiune în peisajul muzical, melodii lor, regăsite la Inna (”PUHOI”), Loredana (”Lumea mea”) ori Delia (căreia i-au dat cel mai bun an din cariera solistei) au înregistrat reale recorduri de vizualizări de ordinul milioanelor) dar și difuzări radio și tv. În prezent, ”Cum ne noi”, ”Da, mama” însumează 63 milioane de vizualizări pe Youtube. Mereu pictați pe față învăluind în mister identitatea membrilor echipei, Carla’s Dreams îl are în spate pe Andrei Țăruș, un tânăr de 31 de ani din Republica Moldova la ușa studioului căruia se înghesuie toți cei ce au plecat cu buza umflată de la compozitorii lui Smiley, dezamăgiți de munca lor.
naguale
Prin Ovidiu Baciu și Alex Pelein, membrii proiectului Naguale i-au adus lui Dan Bittman cel mai mare succes al său -”Și îngerii au demonii lor”-, după 21 de ani de la precedenta melodie lansată solo-”Dincolo de Nori”. Atât de mare a fost succesul înregistrat de piesa celor de la Kazibo încât colegii lui Bittman au lăsat mândria la o parte și au primit piesa lansată doar de solist pe ultimul lor album Holograf. Printre marile lor succese se numără ”Aripi de vânt” (Delia) și ”Falava”, ultimul succes al Andrei, care a trecut de 24 milioane vizualizări Youtube.
buble
Supranumită ”Amanta no 1” din mondenul autohton, datorită relației pe care o are cu Răzvan Simion (Antena 1), care este încă însurat, Lidia Buble a dat o lovitură nesperată. De 13 săptămâni cea mai ascultată melodie în eterul românesc este ”Le-am spus și fetelor”, compusă ca și precedentul succes-”Noi simțim la fel” de Adi Sină.

Nicoleta Nucă a ajuns, ca și Lariss într-o echipă internațională (Global Records) unde surori le sunt nimeni altele decât Inna și Alexandra Stan. Semifinalista ediție precedente a X-Factor, Nicoleta Nucă a lansat succese pe bandă (”Nu sunt”, ”Liniștea”, ultima a atins, în doar o lună, 18 milioane vizualizări) iar Lariss, a cărei ”Dale papi” a fost cea mai ascultată melodie a primei jumătăți a anului.

Activitate, însă fără rezultate demne de cele care ne-au obișnuit, au avut și Alexandra Stan și Inna care, din lipsa angajamentelor concertistice pe plan internațional, și-au întors de nevoie fața către biz-ul nostru prăfuit în primul an de la debutul fiecăreia. Prima este de întâlnit mai mult pe la evenimente mondene decât pe scenă, iar Inna își îngroapă renumele internațional cântând în cluburi bucureștene ori mall-urile de provincie.

Deşi în ţară, la toate evenimentele muzicale importante au evitat să fie pe aceeaşi scenă, principalele nostre concurente care se întrec în faimă în biz-ul mondial, Alexandra Stan şi Inna și-au unit numele și au lansat împreună o melodie, ”We Wanna”, însă fără ecou demn de renumele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu