6 iunie 2016

E frumoasa si e cantareata de la noi ! O cantareata de muzica populara de la noi isi expune cariera artistica profesionala ! FOTO/VIDEOS-a  născută la data de 30 iulie 1990 în Arad într-o familie de oamenii simpli și iubitori de muzică populară. Încă din copilărie a îndrăgit cântecul popular, bunica sa fiind cea care a moștenit talentul și prețuirea câtecului folcloric românesc. Odată cu trecerea anilor pasiunea și interesul cantaretei pentru arta populară s-au concretizat prin urmarea cursurilor Școlii Populare de Artă din Arad. Așadar a început activitatea sa  artistică, cântând sub îndrumarea profesoarei Elisaveta Rudei în grupul de fete „Lioara“. Mai târziu a urmat cursurile de zi ale Facultătii de Artă din Oradea, specializarea Pedagogie Muzicală. În cadrul academic am reușit să mă formez ca persoană și ca solist vocal dobândind astfel o bază teoretică și practică absolut necesară în configurarea profilului meu scenic.


In EXCLUSIVITATE pentru ziarul gazetamondena.ro , cantareata de muzica populara Stana Oana Florina , povesteste in PREMIERA pentru cititori site-ului Gazeta Mondena cum perseverenta ei a inceput sa devina din ce in ce mai mult si anume pentru cantareata muzica e arta ''Perseverența și nemărginita plăcere de a cânta și încânta publicul român m-au ajutat la realizarea primului meu album de muzică populară. Albumul intitulat „Din Arad la Apateu“ a fost creat în colaborare cu orchestra „Rapsodia“ din Arad condusă de maestrul Vasile Rus, conținindastfel șaisprezece piese din zona de interferență Arad-Bihor. În cântecele mele sunt transpuse gândurile și sentimentele față de părinți, frumusețea satului natal, copilaria și dragostea de a trăi în dans și cu voie bună '' a declarat Stana Oana Florina pentru Gazeta Mondena.Alături de Ansamblul de dansuri „Apăteana“ din Apateu coordonat de către domnul Radu Botașam a participat la numeroase spectacole, festivale muzicale și emisiuni televizate. Satul Apateu este satul ei de suflet, pe care îl reprezinta de fiecare dată cu cinste și mândrie ca solistă a Ansamblului „Apăteana“, tatăl sau fiind născut și crescut în satul Apateu.Zona Bihorului reprezintă de asemenea un loc aproape de inima ei, în primul rând pentru că chiar mama cantaretei provine din zona respectivă. Colaboreza cu drag de patru ani de zile cu Ansamblul „Aușana“ din Bihor, care se află sub coordonarea domnului Silviu Botiș.În momentul de față are  un nou proiect muzical pe  care lucreza cu mult spor și plăcere'' Nu vreau să dezvălui prea multe detalii, însă vă pot spune că va fi desigur un nou album muzical ce va conține multe cântece prin care vreau să exprim o stare deosebită de joc și voie bună. Promit că nu voi dezamagii, iar următoarele melodii vor fi pe placul iubitorilor de muzică populară de bihor și nu numai, Mulțumesc familiei mele pentru susținerea dovedită și neaparat vouă, dragi iubitori ai muzicii populare care îmi sunteți mereu alături atât la emisiunile televizate, la spectacole ori pe spațiile virtuale '' a cochis cantareata de muzica populara,Stana Oana Florina pentru Gazeta Mondena .

VIDEO : Stana Oana Florina - Badea meu e padurar (M.B.)

Acest articol este proprietatea Gazeta Mondena Press Media si este protejat de legea drepturilor de autor.Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citirea sursei,astfel: pentru publicatiile tiparite - Ziarul Gazeta Mondena ,iar pentru publicatiile online : www.gazetamondena.ro 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu