1 iunie 2016

1 iunie ! Ziua Copilului, iar Gazeta Mondena te face vedeta ! Folclorul pentru mine este seminta prin care noi ne-am nascut ! Vezi ce cantareata de la noi spune asta ! FOTO


În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie, ca avînd începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor.


In EXCLUSIVITATE pentru site-ul gazetamondena.ro , va prezentam o tanara care spera ca intr-o zi muzica o va face remarcata in comuna  ei natala .Ea este  Okular Daria ,nascuta la  03.11.2004, Adresa: Derna, jud. Bihor , Educaţie şi formare: (2011-2015) Şcoala gimnazială nr. 1 Derna.Majoritatea vacanțelor si le petrecea în vacanță la bunicii ei, la tară, acolo unde a descoperit frumusețea tradițiilor românești, care la țară încă se păstrează ca în prima zi. Bunica ei îi cânta deseori cântece din folclor și așa a descoperit pasiunea pentru muzică. Îi place să cânte, să danseze, să fie în centrul atenției și să isi faca mulți prieteni '' Mi-am dorit întotdeauna să ajung pe scenă, să cânt și să mă simt bine. Chiar dacă în familia mea sunt și rădăcini slovace, tatăl meu este slovac, iar mama este româncă, păstrăm cu mândrie tradițiile românești.Cunosc și puțin din folclorul slovac datorita bunicii mele care ma invatat cu drag limba,dansul si traditiile slovace însă muzica și dansul popular românesc mă atrag mai tare.Cunosc și puțin din folclorul slovac, însă muzica și dansul popular românesc mă atrag mai tare.Am avut norocul să o întâlnesc pe Romina Nemeș Silaghi, profesoara mea, care m-a călăuzit și care mi-a fost alături în fiecare moment. Ea m-a ajutat să-mi pun în valoare talentul și în curând voi avea onoarea de a cânta o piesă alături de dânsa. '' a declarat Okular Daria pentru Gazeta Mondena.


Un comentariu: