16 mai 2016

Ucraina a câștigat Eurovision 2016!

jamala
Ucraina a câştigat competiţia Eurovision 2016, prin interpreta Jamala. Marea surpriză, Australia s-a clasat pe locul doi şi Rusia. Finala s-a desfăşurat sâmbătă seara, la Stockholm, în Suedia.Finala competiţiei muzicale Eurovision de sâmbătă seară, în care au intrat 26 de ţări şi la care ar fi trebuit să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, în urma datoriile acumulate de TVR, va fi difuzată pe canalul oficial de Youtube al Eurovision de la ora 22:00 (ora României), potrivit eurovision.tv. Spectacolul a putut fi urmărit în direct în România şi la televiziunile naţionale străine ce emit în România şi pe pagina eurovision.tv.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KfK04a4mUFg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

În competiţia Eurovision, România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, cu piesa “Moment of Silence”, însă, în acest an, Televiziunii Române i s-a retras dreptul de a difuza competiţia şi de a participa la concurs, fiind demarate procedurile de retragere a TVR de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, potrivit anunţului EBU din 22 aprilie, publicat pe site-ul oficial.

Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune care ar urma să fie exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concursul Eurovision. Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu