11 mai 2016

Ponturi de stil de la Simona Semen

DSC_8612
Vrei să investești într-o piesă de bază a garderobei tale, dar nu știi ce să alegi? Nu știi cum să combini pantoful cu geanta ori ce să porți la birou? Designerul vestimentar ne dă câteva sfaturi folositoare.Designerul vestimentar Simona Semen, cea care le îmbracă pe Lora Petrescu și Alexandra Ușurelu la concerte și evenimente, dar care a creat ținute și pentru Delia Matache, Giulia Anghelescu și Bianca Pena, înțelege cât de greu îi este unei femei să-și creeze propriul stil, dar spune că investind în piese de calitate e un prim pas spre a face alegeri corecte. Tocmai de aceea, am apelat la ea pentru a afla unde greșim și cu ce ne putem îmbunătăți garderoba de zi cu zi.

13007266_1152191781471332_3928229494538047067_n

Din punctul tău de vedere, ce piesă n-ar trebui să lipsească dintr-o garderobă şi care poate fi reinventată mereu?

Salopeta. Mi se pare esenţială pentru garderoba oricărei femei, pentru că poţi s-o porţi indiferent ce siluetă ai avea, dacă îţi alegi modelul potrivit, şi este perfectă atât pentru cocktail, cât şi pentru seară, pentru o întâlnire, pentru o ieșire cu prietenii sau chiar la cumpărături, dacă ştii cum s-o accesorizezi. Şi vorbesc despre o salopetă bine croită şi dintr-un material de bună calitate. Eu, cel puţin, de patru colecţii încoace, am avut mereu câte o salopetă vedetă. Este senzuală, este mixul acela între masculin şi feminin, și mi se pare foarte pretabilă.

Dar ce n-ai purta niciodată?
O rochie mini din paiete. (râde) Mi se pare vulgară, ieftină, chiar dacă multe domnişoare continuă să poarte aşa ceva. Nu trebuie să fii designer ca să faci o rochie mini din paiete. O poţi face şi cu 15 lei.

Spune-ne, te rog, ce se poartă în acest sezon.
DSC_8647

Îndepărtându-se de minimalismul ultimelor sezoane, primăvara și vara lui 2016 este condimentat cu savoarea vintage-ului și delicatețea romantismului, post-minimalismul defulându-se într-o modernizare a siluetelor retro, în volanele de inspirație hispanică, în paiete, broderii, lame-uri, pasteluri, volane. Pe scurt, în primăvara/vara 2016 uită de „less is more“. „More is more“ este noua regulă în modă. Must have-urile sezonului sunt, fără doar și poate, piesele de inspirație hispanică – definite prin volane, umeri goi, inserții fine din dantelă, deux pièce-urile sau salopetele tip pijama, rochiile neoromantice – din tulle pastelat, chiffon sau voal, toate regăsindu-se în colecția Simona Semen primăvară/vară 2016, o colecție romantică ce conturează imaginea unei femei eterice, prin delicatețe și fragilitate, dar fascinantă, prin siguranța și încrederea pe care le degajă. Nuanțele pastelate de roz fanat, grej, bej, lila lavandă sau piersică coaptă sunt mixate cu accente de auriu intens; siluetele sunt fluide, alternând delicatețea voalului și a tulle-ului cu decupajele structurate ale dantelei sau rigiditatea și greutatea brocartului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu