12 mai 2016

Impresionant! A adoptat o bătrână, iar acum vrea să îndeplinească visul unei familii fără casă

patrascoiu-saulesti-(1)
Familia Pătrășcoiu, care a adoptat-o pe bătrâna de 99 de ani din comuna Săulești, intenționează să mai facă încă un gest de mare omenie. Minodora Pătrășcoiu ne spune că a discutat cu bătrâna și aceasta a fost de acord să-i doneze casa și terenul din jurul ei. Tânăra dorește să îndeplinească visul unei familii sărace tot din comuna Săulești, care trăiește într-o sală de clasă dintr-o fostă școală primară.Le construieşte o casă

„Pământul stă degeaba, iar locuința aceea nu poate fi numită casă de locuit. Acolo în sat este o familie care locuiește într-o fostă sală de clasă, pentru că nu are casă. Eu nu cunosc personal această familie, ci doar am auzit situația acesteia. Bătrâna a spus că o să-mi facă acte pe terenul și locuința respectivă. Situația este puțin mai complicată, pentru că bătrâna nu deține documente. O să încercăm să rezolvăm această problemă cu ajutorul Primăriei Săulești. Intenția mea este de a demola căsuța din chirpici și de a construi o casă nouă, din banii mei, și apoi să o ofer familiei care locuiește în școală. Vreau să fie o surpriză pentru această familie cu care soarta nu a fost prea bună“.

sala-clasa

Nu au avut vreodată propria lor casă

Familia Matei-Popescu trăieşte de mai mulţi ani într-o şcoală părăsită din satul Purcaru. Una dintre încăperile fostei unităţi de învăţământ, în care cu ani în urmă elevii din sat învăţau carte, a devenit adăpost pentru cele cinci suflete.

Ioana şi Remus au împreună şase copii. Fetele cele mai mari, în vârstă de 18 şi 19 ani, s-au căsătorit şi au plecat la casele lor. Mereu au avut o viaţă plină de necazuri din cauza lipsei veniturilor. Remus provine dintr-o familie cu nouă copii, iar părinţii nu l-au putut ajuta cu nimic. Acesta nu ştie nici măcar să scrie şi să citească, pentru că nu a mers la şcoală. Ioana a terminat zece clase şi are calificarea de croitoreasă. „Soţul meu nu ştie să scrie sau să citească. El nu a mers la şcoală, pentru că erau nouă fraţi, nu au avut bani să îi ţină. Eu am făcut zece clase la Târgu-Jiu, la Şcoala Specială. Am terminat Croitoria. Şi fetelor le fac haine, le cos cu mâna. Dacă aş avea o maşină de cusut, ar fi mai bine”, a povestit mama copiilor.Au stat într-o casă fără curent electric
patrascoiu-saulesti-(2)
Ioana Matei spune că mereu şi-a dorit să aibă o casă a ei, dar nu a reuşit să strângă banii necesari pentru că a pus pe primul plan asigurarea celor necesare copiilor. În camera de la ferma în care trăiau înainte de a se muta în fosta şcoală nu aveau curent electric.

sursa : gorjexclusiv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu