27 mai 2016

Bittman și Călin Goia dau în judecată TVR și Catena! S-au folosit de imaginea lor

catena-panou
După excluderea din finala concursurul Eurovision Song Contest, TVR riscă și un mare proces. Dan Bittman, Călin Goia, Cezar Ouatu, Vlad Miriță, Mihai Trăistariu și alții au fost folosiți în spotul publicitar al farmaciei Catena pentru susținerea Eurovision, dar fără acordul celor menționați.În finala Eurovision, în fimlarea expusă pe canalul Youtube al TVR, la minutul 1:06:26, este difuzat spotul Catena, unul dintre sponsorii acestui concurs, iar în imagini apar foștii reprezentanți ai României. Nico este singura care are un contract de imagine cu farmacia, restul cântăreților nu au. Singurul lor contract este cel cu TVR la data câștigării concursului Eurovision, etapa națională.

Bittman a reprezentat România la Eurovision din 1994, iar atunci și-a cedat drepturile către TVR. Imaginile pot fi folosite pentru promovarea concursului, dar u pentru asocierea cu diverse branduri: „Imaginea prezentată în clip este imaginea mea din concursul Eurovision. Dacă TVR ar fi dorit să facă o emisiune sau publicitate concursului în sine, putea să folosească fără nicio problemă imaginea mea de atunci, pentru că le-am cedat drepturile, numai că imaginea mea apare într-un clip publicitar al farmaciei Catena. În momentul în care s-a folosit imaginea artiştilor, trebuia cel puţin să ne fi cerut acceptul, pentru că acel clip nu este pentru promovarea Eurovisionului, este un clip publicitar al brandului Catena. I-am contactat prin avocaţi şi urmează să vedem dacă reuşim să rezolvăm pe cale amiabilă sau dacă va trebui să ajungem la proces. Nu m-am gândit încă ce daune voi cere. E vorba, în primul rând, ca ei să vină la o discuţie pentru că, până acum, fiecare încearcă să arunce vina pe celălalt. Televiziunea Română spune că nu a ştiut ce difuzează, iar Catena că nu a ştiut despre ce clip e vorba pentru că a fost făcut de TVR. Deci, fiecare are nişte scuze copilăreşti din punctul meu de vedere. Când vom putea, vom discuta şi despre cifre. Nu ştiu dacă vom da în judecată şi TVR, şi Catena. Ce vor hotărî avocaţii că e oportun, aia vom face”.

Și Călin Goia, solistul trupei Voltaj, se gândește să ia măsuri: „În primul rând, o să văd exact unde e problema, că implicaţi nu sunt doar cei de la Catena, ci și TVR-ul. În orice caz, nici pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic legat de folosirea imaginii mele în spotul respectiv. Voi studia problema şi voi decide şi eu ce măsuri voi lua. Nu mă pronunţ pentru că nu ştiu încă. Dan Bittman a făcut paşi mulţi înaintea mea, poate el ştie mai multe, dar eu încă nu am avut timp să mă ocup de treaba asta. O să iau măsuri în momentul în care o să consider că are rost să îmi rezerv o mare parte din timp acestei situaţii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu