26 aprilie 2016

Paşte 2016. Zi de sărbătoare. Ce ai voie să faci aziPaşte 2016. Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs (Sfânta și Marea Marți (Denie), episcopul Amasiei, pomenit în calendarul creștin ortodox la 26 aprilie, a fost episcop în cetatea Amasia, în timpul împăratului Liciniu (308-321), care a declanșat o persecuție împotriva creștinilor.

Paşte 2016. Împăratul dorea să ia de soție pe o tânără creștină pe nume Glafira, care nedorind această însoțire, s-a refugiat în Armenia. Pe drum a poposit în cetate Amasiei, unde episcop era Sfântul Vasile. Aflând Liciniu a ordonat să fie prinși amândoi și să fie aduși în fața sa. Tânăra a murit pe drum, iar Sfântul Vasile a fost adus în fața împăratului.

Paşte 2016. A fost întemnițat și, scos la interogatoriu, a fost îndemnat să se lepede de Hristos. Mărturisindu-și credința Sfântul Vasile a fost decapitat, iar trupul aruncat în mare.

Ce este bine să faci azi

Paşte 2016. Marțea se mătură și se aspiră și se spală geamurile. Până miercuri, inclusiv, se mai pot spăla și călca. După această zi, bărbații își ajută nevestele la treburile gospodărești. Conform tradiției, în noaptea de dinainte de Joia Mare sau în dimineața acestei zile se deschid mormintele și sufletele morților se întorc la casele lor, scrie Mediafax.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu