28 aprilie 2016

O cantareata de muzica populara de la noi traieste o adevarata frumoasa relatie intre muzica ! '' Muzica este parte din mine acum şi îmi doresc să transmit lumii prin cântecele mele cât de frumoasă este ţara '' ! FOTO


Fire ambitioasa, puternica si plina de vivacitate,Alexandra Cret impresioneaza prin simpla aparitie.Alexandra Cret este o solista pentru care viata a fost si este un adevarat tur de forta si care a facut fata cu succes celor mai mari provocari ale destinului.


Nascuta in tara Motilor , Câmpeni judeţul Alba , Alexandra Cret a crescut inconjurata de iubirea familiei, care a invatat-o sa pretuiasca cele mai de seama valori ale unui om.

In EXCLUSIVITATE pentru site-ul gazetamondena.ro , Alexandra Cret ne-a impartasit cateva detalii picante din viata ei dar si a profesionala de artist '' Am răsărit pe piaţa muzicală în urma cu doi ani, debutând cu un cântec din zona mea, ţarina "Azi am fost la badea-n sat" , însa activitate intensă am din luna februarie când a ieşit pe piaţa o compilaţie, produs Costy de la Sighet, printre altele apărând şi cele mai recente cântece ale mele pe primul cd intitulat Noua generaţie"Cele mai frumoase fete": " De m-ar întreba badiţă cineva", " Mi-o găsit mama draguţ", "Mă dusei la târg de vară", "Nu gândi bade ca-mi pasă". Am încercat sa cuprind mai multe stiluri muzicale tocmai în ideea de a sublinia diversitatea zonelor cu specificul lor. În prezent printre cântecele intitulate Alexandra Creţ se găsesc şi doua colinde: "Asta-i sara de Crăciun", "Coborât-o, coborât", un cântec pentru îndrăgostiţi: "Două inimi împreună" şi cântecul meu de suflet: "Mama". '' a declarat cantareata de muzica populara Alexandra Cret pentru Gazeta Mondena. 


Urmeaza Facultatea de Geografie, în cadrul Universităţii Babes Bolyai, Cluj-Napoca, departament Geografia Turismului


Desi este pasionata de folclor,Alexandra imparte muzica  si  scoala ,  cantareata de muzica populara este inscrisa la  Facultatea de Geografie, în cadrul Universităţii Babes Bolyai, Cluj-Napoca, departament Geografia Turismului '' În prezent sunt studentă, în an terminal, la Facultatea de Geografie, în cadrul Universităţii Babes Bolyai, Cluj-Napoca, departament Geografia Turismului şi cursantă, anul 3 , a Şcolii Populare de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca. În 2013 am început Şcoala Populara de Arte, profesor expert doamna Ana Strîmturean, unde am fost îndrumata spre primele festivaluri de folclor şi o să precizez câteva dintre ele: "Clujule Vatra de Dor "unde am primit premiul special al juriului, festivalul internaţional" În gradina cu flori multe", la Cernauţi, de unde m-am întors cu premiul 1 şi amintiri minunate, "Inimi fierbinţi în ţara de piatră" câştigând menţiune, "Cantec mândru de pe Criş" unde am obţinut două premii: premiul special al juriului şi premiu special oferit de consilul judeţean, "Cântă, cântă gură scumpa" primind premiul 3. Din aceste festivaluri am ramas cu amintiri plăcute, experienţe pe care nu o sa le pot uita dar şi mulţi mulţi prieteni '' a mai spus Alexandra pentru Gazeta Mondena.


Cine este Alexandra Cret 


'' Poate va întrebaţi cine sunt eu? Sunt o fiinţă ca cărei existenţă a fost influenţata de exprimarea fiecarui sentiment pe un fir melodic. Rădăcinile îmi sunt adânc înfipte pe meleagurile Ţării Moţilor de unde am luat deprinderile spre tradiţii şi folclor, iar un mod de a trăi veşnic nu găsesc decât cântand. Port cu mândrie costumul popular, iar cea mai mare bucurie a mea este faptul că pot să duc mai departe cea mai mare comoară a tarâmului românesc: cântecul.

Numele meu este Alexandra Creţ şi m-am nascut într-un orăşel din Ţara Moţilor, Câmpeni judeţul Alba. Copilăria şi viata mea de până acum mi-am petrecut-o la 7 kilometri de Câmpeni, o comuna frumoasa Bistra de unde am luat toate deprinderile spre folclor. Venind din mediul rural, dintr-un sătuc numit Creteşti, copilaria mea a fost plina de tradiţie însa doar mai târziu am început sa iubesc muzica şi dansul folcloric. Am început în 2009 în ansamblu de dansuri folclorice Brădeana, iar în 2010 de la dans am trecut la cântec, urcând pentru prima dată pe scenă ca solistă a ansamblului Doina Moţului din Câmpeni. De atunci muzica a devenit o parte din mine ''  a cochis Alexandra Pentru Gazeta Mondena.

VIDEO  : Alexandra Cret - MamaAcest articol este proprietatea Gazeta Mondena Press Media si este protejat de legea drepturilor de autor.Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citirea sursei,astfel: pentru publicatiile tiparite - Ziarul Gazeta Mondena ,iar pentru publicatiile online : www.gazetamondena.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu