18 aprilie 2016

Marius Tucă, în bucătăria lui Mircea Dinescu

Dinescu si Tuca_9146
Nu vă aşteptaţi să-l vedeţi gătind, ci glumind şi savurând bunătăţile de la Cetate. O ediţie cu multă savoare, duminică, la TVR.„Orice întâlnire cu el e poezie de la un capăt la altul”, spune Marius Tucă despre gazda sa, Mircea Dinescu, alături de care a petrecut o după-amiază de pomină, plină de muzică şi poezie.
Dinescu si Tuca_9179
Prieteni vechi, cei doi s-au întâlnit în bucătăria restaurantului „Lacrimi si Sfinţi”, unde Dinescu i-a pregătit invitatului său două soiuri de colţunaşi – unul cu umplutură de brânză, iar celălalt cu măcriş, timp în care Marius Tucă a gustat din vinul de la Cetate şi şi-a tachinat cu umor prietenul.
Dinescu si Tuca_9143
Colţunaşii, făcuţi cu o ustensilă care lui Tucă i-a adus aminte de masca lui Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor”, au fost împărţiţi în două tabere: primii au mers la prăjit în tigaie, iar ceilalţi, la fiert. Pofticios, musafirul lui Dinescu lua un colţunaş proaspăt scos din tigaie, îl înmuia în dulceaţă de ardei iute şi exclama, spre încântarea bucătarului: „Apocalipsă în cerul gurii!”.„Când m-am lăsat eu de scris poezii, el de-abia s-a apucat”, a spus Dinescu, poftindu-şi musafirul în cramă, la o discuţie prietenească, acompaniată de muzica Tarafului lui Constantin Lătăreţu. Şueta celor doi este savuroasă, Tucă însuşi mărturisind: „Nu trebuie să te aştepţi la nimic, pentru că se poate întâmpla orice; fiecare întâlnire cu Mircea este o bucurie, el e un spectacol în sine”. Şi da, cei doi fac spectacol, râd, cântă împreună cu lăutarii, deapănă amintiri şi creează în jurul lor o aură de farmec şi bună dispoziţie.
Dinescu si Tuca_9197
Ediţia „Politică şi delicateţuri” de duminică, 17 aprilie, poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu