14 aprilie 2016

Dan Teodorescu (Taxi) a retras controversata melodie ”Despre smerenie” de pe Youtube!

taxi-si-prietenii-despre-smerenie

Videoclipul trupei Taxi ”Despre smerenie”, melodie a cărei mesaj a creat aprigi controverse în mediul intelectual și artistic a fost retrasă astăzi de pe canalul Youtube.

Trupa justifică retragerea materialului al cărei mesaj a înfierat multe fețe bisericești, care au cosiderat că mesajul melodiei este un manifest împotriva construcției Catedralei ”Mântuirii Neamului” , prin faptul că doresc să refacă videoclipul, și să-l scoată din montaj pe Grigore Leșe. ”Respectăm decizia domnului Grigore Leșe de a se retrage din videoclipul ”Despre smerenie”. Vom reveni – după Paște – cu o variantă în care domnul Leșe nu va mai fi inclus. Dorim să vă asigurăm că nu ne retragem, nu ne răzgândim. Credem cu tărie în ”Despre smerenie” și vom reveni – cu siguranță – cu noua variantă a videoclipului”.

Grigore Leșe, doctor în Muzică și profesor la Universitatea București, s-a dezis de acțiunea lui în proiectul muzical în cauză, aceea de a participa la înregistrarea melodiei, dând de înțeles că a fost păcălit și nu știa în ce a fost băgat, drept pentru care a cerut să fie exclus din videoclip. La filmări a participat o lungă listă de vedete au dat curs înregistrării cântecului, din rândul cărora amintim: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Banică Jr. , Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirila, Horia Moculescu ori Toni Grecu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu