26 aprilie 2016

Dan Cruceru: „Viaţa veche nu mai există, trăim o viaţă nouă, cu copilul pe primul loc”

Dan Cruceru este tatal unei fetite de cinci ani, timp in care a acumulat suficienta experienta ca parinte, incat sa ne dezvaluie o parte din secrete. Admite ca primii doi ani sunt cei mai grei, ca a trebuit sa renunte la sucuri acidulate si ca Google Calendar este o minune pentru viata de familie.

1. Ce sfaturi i-ai da unui tatic tanar? Care e cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stie?
Sa fie deschis sa invete. In acest domeniu, nu devii expert decat prin practica, iar pentru asta ai nevoie de multa rabdare. Stiu, e greu, viata ti se schimba complet cand apare copilul. Dar, credeti-ma: satisfactiile sunt enorme.
 dan-cruceru1
2. Ce transformari uimitoare ai observat la sotia ta dupa ce a devenit mama, cum au schimbat-o ultimii cinci ani?
Si ei i-a fost greu. Evident, nici macar o mama nu este experta din prima zi de viata a copilului ei. Pe de alta parte, e o mama foarte implicata. La inceput, copilul era singurul care mai conta in casa si recunosc, am avut ceva “gelozii”. Incet, incet, am invatat, insa, cum e viata in trei si ne-am redescoperit si pe noi. Acum, cautam ca, periodic, sa avem si momentele noastre, in doi. Revenind la intrebarea ta, am descoperit o mamica foarte buna pentru copilul ei, cu o mentalitate faina de a creste un copil liber si puternic. In paralel, am invatat impreuna cum sa ne organizam: cum sa avem timp si pentru copil si preocuparile lui, dar si pentru carierele noastre. Suntem foarte organizati, folosim inclusiv Google Calendar, ca sa ne sincronizam programul si facem o super echipa.

3. Cum s-a schimbat viata ta dupa ce s-a nascut fetita ta?
Cum spuneam, viata veche nu mai exista, traim o viata noua, cu copilul pe primul loc. Totul s-a schimbat, iar primii 2 ani au fost grei. Noi am avut norocul sa avem sustinerea bunicilor si de mare ajutor ne-au fost. Acum, am o viata foarte aglomerata, dar frumoasa. Cum va spuneam: sunt foarte bine organizat.

4. S-a schimbat ceva si in obiceiurile voastre alimentare de cand sunteti parinti?
Evident: cautam sa mancam cat mai sanatos posibil, nu mai gasesti sucuri acidulate la noi in casa. Incercam sa-i oferim Sophiei mese sanatoase. Iar puterea exemplului este cea mai buna. Pe de alta parte, nu vreau sa-mi frustrez copilul, asa ca, din cand in cand, o las sa guste si din “placerile interzise”, precum ciocolata, de exemplu. Mi se pare ca e un gust fara de care un om nu poate trai. Totul, insa, cu limite.
 
5. In ce etapa va aflati acum? Cum va provoaca Sofia Maria?
E poate cea mai frumoasa etapa de pana acum. Este extrem de curioasa si inteligenta si ne surprinde cu intrebari de-ti sta mintea-n loc sau cu informatii pe care le prinde din zbor de la gradinita sau de la televizor. De exemplu, mi-a explicat de curand cum erupe un vulcan. Ea mi-a explicat mie, da?! In plus, incepe sa aiba tabieturi, preferinte, isi alege singura vestimentatia, jocurile pe care vrea sa le facem impreuna, animatiile la care sa ne uitam. E superb. Pe de alta parte, ne bate foarte mult la cap sa-i facem rost de un fratior sau surioasa. :)

6. Ai in plan o revenire in televiziune?
Mi-as dori ca Taticool.eu sa devina TATICUL- o emisiune info-tainement, dedicata parintilor smart, parintilor care vor sa aiba niste copii liberi si puternici. Sunt discutii pe subiectul asta, dar si pe alte emisiuni. Poate se va intampla si o revenire, dar, momentan, ma concentrez pe popularizarea brand-ului Taticool, un brand pe care mi-l doresc macar de renume national.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu