17 martie 2016

Mircea Radu, împotriva bărbaților care se vopsesc

Mircea Radu carunt
Vedeta de televiziune este împotriva curentului îmbrățișat de tot mai mulți bărbați ajunși la vârsta a doua care aleg să-și vopsească părul.La cei 47 de ani ai săi, Mircea Radu e mândru de felul în care arată, chiar dacă numără, pe zi ce trece, numără tot mai multe fire de păr alb. El crede că acesta e mersul firesc al lucrurilor și că părul grizonant nu e un motiv de rușine, ci de înțelepciune și chiar un atu în cucerirea femeilor.

„Vopsitul părului la bărbați e o formă de trădare contemporană“, crede Mircea Radu. „Niciuna dintre femeile cu care am discutat pe tema asta nu mi-a spus că s-a gândit vreodată cum ar arăta căniți George Clooney, Sean Connery, Richard Gere sau Alain Delon. Cu părul șaten, roșcat, blond sau negru-corb acești oameni nu există. Pur și simplu nu sunt posibili“, scrie el într-un mesaj postat pe blogul personal.

„Încărunțirea e semn de bătrânețe doar pentru cel complexat care nu își asumă greșelile, fericirile, eșecurile și iubirile prin care a trecut. Cel care încearcă să își ascundă viața sub vopsea nu face altceva decât să atragă cu urlet atenția asupra faptului că târăște după el imaginea celui care a fost și care, după mintea lui, încă mai e. Vrea să țină pasul cu un timp care nu mai e demult al lui – în cazul ăsta, de ce nu poartă curele late cu catarame ovale și mari cât palma de țăran harnic, sau perciuni cât copanele întregi de găină campion, sau pantaloni evazați așa cum făceau în vremea când aveau succes?“.

„Silver fox, salt and pepper, fifty shades of…, la ei nu ajunge nimic din alinturile astea pe care femeile le-au inventat pentru bărbații cu părul sur – încă n-am auzit să li se spună hotties, dar nu m-aș mira; sofisticăciune încă pare și mai bun… Nu în ultimul rând, cred că tipul ăsta care niciodată nu bagă de seamă semnalele și dorințele femeii e preocupat mai mult de sine decât de oricine în viața asta“, crede el.

„Când întâlnesc un bărbat înspicat ele înțeleg pe deplin pe cine au în față. Știu în adânc ce înseamnă și cum se traduce fiecare fir de păr alb: forță, demnitate, distincție, înțelepciune. Încredere în sine. Sunt atrase de toate calitățile astea și de fiecare-n parte; și chiar mai atente decât lasă să se înțeleagă… Femeile sunt fermecate de grizonanți pentru că sunt sensibile la experiență cuvânt care, la ele, capătă un milion de nuanțe de la înțelesul brut până la capacitatea unui bărbat de a proteja. Iar puterea asta, de a ocroti, noi bărbații o capătăm târziu, când avem sufletul plin de cicatrici”, încheie Mircea Radu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu