22 martie 2016

Autoritati belgiene: 15 morti dupa atacul de la metroul din Bruxelles. Intreg sistemul public de transport a fost suspendat


Teroristii au lovit nu doar principalul aeroport al capitalei belgiene, ci si metroul din Bruxelles. O explozie a avut loc intr-o garnitura de metrou oprita in statia Maelbeek, aproape de cartierul institutiilor europene.Responsabilii de la compania de transpport au confirmat ca o explozie s-a produs la ora 9 si 11 minute chiar intr-o garnitura de metrou, oprita in statia Maelbeek, in directa Art Lois. La nici 300 de metri distanta se afla cartierul institutiilor europene.

Cel putin 15 oamnei au fost ucisi si 55 raniti in aceasta a treia deflagratie de la Bruxelles.

Intre timp, in aeroprot, autoritatile au mobilizat urgent armata, iar locuitorilor din capitala Belgiei li s-a cerut sa ramana inchisi in case.

Traficul aerian si intreg transportul in comun din Bruxelles au fost oprite.

Iar in Paris, Germania si Marea Britanie au fost luate masuri sporite de securitate, in special in

Politia, militarii si numeroase ambulante si-au facut imediat aparitia. A fost trimisa si o echipa de genisti. Ranitii au primit asistenta medicala pe trotuar, in exteriorul statiei Maelbeek, in timp ce dinauntru iesea fum si, spun martorii, se simtea un miros puternic de ars. Unii aveau fetele acoperite de sange, altii plangeau, in stare de soc.

Imediat circulatia pe toate cele patru linii magistrale de metrou a fost oprita. Trenurile au incremenit unde se aflau in acel moment. Iar pasagerii au fost evacuati, de multe ori in tunele, in bezna.

Nu doar metroul - ci intreg transportul public din Bruxelles, adica inclusiv autobuze si tamvaie, au fost oprita. Marile gari ale capitalei belgiene, au fost evacute.

Cum politia a interzis imediat accesul in preajma locului atentatului, numeroase masini din trafic au ramas blocate la intrarea in tunelul care strabate Bruxellesul. Autoritatile au cerut locuitorilor capitalei sa raman unde se afla, acasa, la birouri sau in scoli. Acelasi consemn l-au primit si functionarii institutiilor europene.


UPDATE 12:41 Compania de metrou din Bruxelles confirma moartea a cel putin 15 oameni. Alte 10 persoane sunt in stare grave si inca 45 de oameni sunt raniti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu