23 februarie 2016

Cristina Cioran – „Nu ştiam cine e Cameron Diaz când mi s-a spus prima dată că semăn cu ea“

8Cristina
E actriţă şi e firesc să ştie ce filme sunt în cărţi pentru Oscar. Dar asemănarea ei cu Cameron Diaz a conştientizat-o târziu, după ce a văzut „Iubitul meu se însoară“.

Ai văzut ceva din filmele nominalizate anul acesta la Oscar?
Cristina: Da, am văzut mare parte din ele. „The Revenant“ mi se pare că e mai mult un film pentru băieţi. (zâmbeşte) „The Danish Girl“ are un mesaj dur, după părerea mea. Nu prea e un film pentru România.
Ce impresie ţi-a lăsat?
Depinde cum priveşti lucrurile. Eu sunt o fire obiectivă. Dacă intri în poveste, te duce un pic cu ea, dar dacă te uiţi din scaunul tău de la mall către ecran te gândeşti ce lucruri frumoase pot face actorii mari. Şi nu e singurul film controversat de anul acesta. Mai e şi „Carol“, şi „Room“…
1Cover
Din ce ai văzut până acum, ce film are cele mai multe şanse să ia Oscarul?
Interesant e că Oscarul, în sine, e un concurs controversat, pentru că aduce subiecte ale anumitor comunităţi, subiecte grele. „Room“ are un subiect foarte greu. Acum, depinde ce va prima. Hollywoodul înseamnă şi politică. Dacă ar fi să ne gândim cine l-ar merita, ar fi DiCaprio, care aşteaptă trofeul ăsta de foarte mult timp. El e nedreptăţitul Galei, pentru că el a făcut nişte roluri super încă de când era puştan – nu mă refer la „Titanic“. Până acum ar fi putut să ia lejer două Oscaruri, dar iată că a ajuns în cărţi abia cu „The Revenant“, cu care cred că are toate şansele să câştige.
E preferatul tău?
9CioransiFumuru
Nu neapărat. Uite, de exemplu Matt Damon, care e şi el nominalizat cu „The Martian“, îmi place în orice condiţii. Eddie Redmayne mi se pare noua descoperire a Hollywoodului, e alt gen de actor, vine din altă zonă. Îl compar cu William Dafoe, un pic ciudăţel, dar foarte interesant. Christian Bale a mai fost nominalizat. Cea mai interesantă apariţie la Oscaruri, la cel mai bun actor în rol secundar, e cea a lui Sylvester Stallone, care vine din zona foarte comercială. Eu pariez pe Eddie sau pe Leo. N-are cum să nu-ţi placă Leonardo DiCaprio, e un actor foarte, foarte bun! Pe de altă parte, inima mea bate jumătate româneşte, jumătate ungureşte, pentru că în „Son of Saul“ joacă Levente Molnár, un actor extrem de bun, un român de origine maghiară şi are norocul ca filmul în care joacă să fie nominalizat la secţiunea „Cel mai bun film străin“. A fost premiat la toate festivalurile la care a ajuns până acum, şi la Globul de Aur, iar acum că va ajunge la Oscaruri are inima cât un purice şi îi ţin pumnii! Practic, e primul român pe care-l cunosc personal care ajunge la Oscaruri! (râde).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu