29 februarie 2016

Beatrice Rancea, “patru luni in carucior si in carje”


Baletul, marea pasiune a lui Beatrice Rancea, managerul Operei din Iasi, i-a adus atat bucurie, dar si multa suferinta!



Beatrice Rancea a inceput sa faca balet la 4 ani, insa un accident petrecut chiar pe scena a fortat-o sa puna capat devreme acestei mari pasiuni.

„La 30 de ani am terminat cu baletul. Prima data a fost un accident, pe scena, in spectacolul Coppelia unde mi-am rupt meniscurile, dupa care, proaspat operata, nerecuperata inca, am plecat pe 24 decembrie 1989 la evenimentele de la Televiziunea Romana, iar acolo un soldat m-a tras la pamant, pentru ca era sa fiu impuscata si mi-am rupt tot genunchiul: ligamente, tendoane, tot. Dupa aceea a urmat o operatie foarte dificila, am stat in carucior si in carje patru luni, eu nici nu stiam daca voi mai merge vreodata, d-apai sa dansez”, a povestit Beatrice Rancea.

„Noi nu aveam absolut nimic inainte de 1990. Aveam niste poante romanesti, eram tot timpul bandajati la picioare pentru ca ele se inroseau cateodata de la sange. Dansam in 4 grade, la un moment dat ningea pe scena pentru ca era un geam spart exact deasupra scenei. Am avut colege care si-au rupt ligamente si tendoane pe scena din cauza frigului”, a mai povestit jurata de la “Ham talent" .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu