23 februarie 2016

Au plecat la drum rockeri și au ajuns cunoscuți maneliștiCe legătură este între manele și genul rock? Doi soliști cunoscuți de amatorii de paranghelii din întreaga țară ce s-au visat chitariști rock și au eșuat în bănoasa lume a dedicațiilor și alți colegi din breasla manelelor care au devenit fashion victim și au avut ideea să se îmbrace punk& heavy metal.

Dincolo de talent și veselia sa molipsitoare, povestea carierei în muzică a lui Liviu Guță este una neașteptată. Solistul a venit din Brașov-orașul său natal- în București, îmbrăcat cu un parpalac de piele, cu intenția să stragă voce pentru o piesă rock. Pentru că avea de așteptat la ușa studioului și inginerul de sunet avea nevoie de un solist pentru câteva melodii de petrecere, ce trebuiau prioritar imprimate, Liviu a învățat să cânte manele într-o noapte. Gen în care a debutat cu noroc, prima lui melodie, ”4 nopți și 4 zile” (2005) fiind maneaua ce i-a schimbat viața. A fost un succes atât de mare încât, la o săptămână de la lansare, se auzea în toată România.

La 42 de ani, Adrian Dinuţ, solistul cunoscut drept Adi de la Vâlcea a avut o revelaţie: s-a scuturat de manele, gen ce i-a adus o notorietate şi avere generoasă, a luat chitara şi s-a apucat de blues şi rock. Gata să demonstreze că tratează serios acest aspect solistul a ținut un concert în orașul său natal, intitulat”ADV-ărat blues”. Adi de la Vâlcea îşi justifică iniţiativa ce lasă cu gura căscată toată suflarea manelistică prin faptul că a descoperit chitara cu mult înaintea manelelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu