27 ianuarie 2016

Viața necunoscută a maneliștilor! Scandaluri, înjunghieri, bătăi și amenințări

salam_bataie

Admirați de-opotrivă pentru bani și faimă, în schimbul acestor beneficii soliștii de manele duc o viață periculoasă, la fel de periculoasă ca cea celor din forțele speciale. Nu puține sunt cazurile în care, având în vedere clientela lor pestriță și controversată, vedete ale genului au luat bătaie ”fără număr”. Cei mai ghinioniști au ajuns la spital implorând protecția autorităților. Vă prezent exclusiv cazuri știute și ascunse în care patimilie și orgoliile aprinse de manele sau întors împotriva lăutarilor.În toamna anului trecut, Nicolae Guță a luat bătaie pe ”sistem turbo” într-o toaletă din orașul său natal, Petroșani. Manelistul a fost luat pe sus și dus în locul caznei de mai mulți indivizi pentru o datorie pe care o avea neplătită. Guță nu a vrut să comenteze altercația și, semn că nu e chiar ușă de biserică nu este, nu a depus vreo plângere nici la poliție.În urmă cu șase ani, Sorinel Puștiu a ajuns la spital, cu un alai de neamuri, după ce a fost înjunghiat în picior într-un mare sorinel pustiu injunghiatcomplex de cumpărături, sub privirile a sute de trecători. Conform martorilor oculari audiați de poliție, un individ s-a năpustit asupra manelistului cărându-i pumni și picioare. Sorinel a încercat să scape prin fugă însă agresorul l-a prins, i-a mai dat câteva picioare și i-a înfipt un cuțit în coapsă. ”Vreau să-mi faceți dreptate, doar asa vom putea trăi” a fos tîncercarea manelistului de a înduioșa opinia publică prin televiziunile venite la fața locului, însă în zadar. Sorinel Puștiu a fost externat în aceeași seară iar Poliția nu a demarat nici o acțiune deoarece victima s-a răzgândit: nu a depus vreo plângere.

Dincolo de toate legendele despre patimile lui Florin Salam cu controversate personaje, două sunt sigure: o corecție luată într-un club de manele din centrul Bucureștiului, cu mulți martori și, în același an-2003- un atac aupra sa în fața unui cunoscut hotel. Sub privirile membrilor trupei sale, Salam a fost lovit, amenințat cu un briceag ba chiar cât pe ce să fie lovit cu mașina. Inițial a zis că-i cunoaște pe cei trei agresori, apoi s-a răzgândit când aceștia au fost identificați și luați pe sos de poliție. Dincolo de agresiune, Salam a rămas supărat pe bodyguarzii hotelului care nu au sărit să-l apere așa cum credea el că le cere fișa postului, acestora fiindu-le frică să nu fie împușcați.

sorinel pustiu injunghiat

Fost sponsor al maneliștilor a cărui intrigă de viață l-a transformat în popular personaj de televiziune, Leo de la Strehaia a luat o bătaie demnă de filme cu acțiune. Titlul manelei ”Dușmanii îmi poartă pică” s-a concretizat în viața lui Ioan Stelică în urmă cu șase ani, când patru indivizi cu cagulele l-au snopit din bătaie cu bâtele la ieșirea dintr-un restaurant. A ajuns plin de sânge, cu multiple traumatisme, majoritatea la cap, la Spitalul de Urgență. Timp de trei ani nu a mai călcat prin București fără gardă de corp. Ultima oară a căzut victimă finul său, bătut cu răngile în plină stradă, în fața complexului unde Leo locuiește. Martoră, Jasmine, dansatoarea cu care mondenul personaj a vut o relație sentimetală ci care îl însoțea în acel moment, a preferat să tacă mâlc fiind-i frică de prigoana atacatorilor.
strehaia_bataie


Un caz aparte s-a întâmplat în 2012, în sala de așteptare a principalului aeroport al țării. Umbra lui Florin Salam, un personaj cunoscut drept Sile, l-a pocnit pe impresarul solistei Denisa, Liviu Dovleac, sub privirile a sute de persoane. Un fapt amuzant, amândoi au ajuns la spitale diferite-unul la ”Elias”, apoi la stomatolog, iar agresorul la altă clinică, pentru că și-a rănit mâna în falca agresatului

* În același an, tot la aeroportul ”Henri Coandă”, a fost surprins Jean de la Craiova întorcându-se triumfător, cu echimoze sub un ochi, de la un concert ce a avut loc în Bruxelles. Solistul, care și-a mascat durerera sub ochielari a pus vânătaia pe seama cearcănelor.Cel mai longeviv și diplomat solist din zona manelelor, dincolo de imaginea de intangibil al manelor, Adrian Minune a mărturisit că a fost amenințat deseori cu moartea. Însă, ca prin minune, de fiecare dată când a fost surprins într-un conflict, a doua zi apărea triumfător alături de agresor la braț. Ultima oară s-a întâmplat în 2004 când, la o petrecere a fost apărat de prieteni după ce a fost amenințat cu moartea cu un cuțit și a trebuit să fugă. ”Dacă nu erau lângă mine o luam la fel ca Salam. Clanul Vancică a tăbărât pe mine cu familia lui”, a declarat Minune ca apoi să treacă repede peste incident pozând în semn de prietenie cu agresorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu