29 ianuarie 2016

Marcel Pavel la statuia lui Eminescu. Cea din Havana, Cuba!Marcel Pavel a uitat de iarna grea de acasă pentru câteva zile și s-a bucurat de soarele din Cuba, unde a ajuns la invitația prietenului său Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo.

Între două procedee sportive, căci Havana găzduiește Marele premiu la Judo, competiție la care participa aproape 400 de sportive din 67 de țări, solistul a plecat pe străzi să-i caute urmele marelui scriitor Ernest Hemingway și a dat de… Mihai Eminescu. Un bust al poetului nostru, comemorat recent la împlinirea a 166 de ani de la naștere (eveniment ce a avut loc pe 15 ianuarie a.c.). ”Am descoperit statuia într-un parc situate în apropierea unui cartier rezidențial din Havana. Respect pentru oficialitățile care au realizat acest lucru deosebit”, povestește Marcel, care a avut onoarea să-i însoțească la importanta competiție sportive pe Ion Țiriac și Nadia Comăneci.

În ultimii ani, Marcel Pavel l-a însoțit pe Marius Vizer la importante competiții sportive organizate de Federația Internațională de Judo peste tot în lume (Sankt Petersburg, Rio, Budapesta). Protocolul vizitei este unul cu adevărat special, artistul român fiind cazat la Hotel ”Nacional de Cuba”, locul unde, în ultimii 85 de ani au fost cazate mari personalități politice și artistice, amintim: Frank Sinatra, Nat King Cole,Ava Gardnet, ori Winston Churchill.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu