19 ianuarie 2016

La petrecerea de nunta a Danei Roba nu a fost muzica, iar invitatii nu au baut alcool! Uite de ce ceremonie au avut parte in biserica mirele si mireasa

Dupa starea civila, Dana si Daniel si-au unit destinele si in fata lui Dumnezeu. A urmat apoi petrecerea, dupa traditiile religiei penticostale.La cununia civila cum a fost? Ati promis in fata unui om, acum sunteti pregatiti sa promiteti si in fata lui Dumnezeu?

Biblia spune sa ne supunem legilor de pe pamant asa ca ne am supus legilor de pe pamant ne am supus si legilor lui Dumnezeu. 

Pregatiti? 
Foarte pregatiti? 
Mai emotionati la biserica? 
Nuuu! Aici e casa noastra, cu Dumnezeu e cel mai minunat, fara Dumnezeu nu e nimic. 

Fiindca toti suntem crestini, va propun sa rostim cu totii rugaciunea Tatal nostru. Ridicati-va in picioare si din momentul acesta o sa inceapa propriu-zis, sa spunem asa, serviciul religios al cununiei celor doi! 
Rostim ruga Tatal nostru.

Modelul pe care trebuie sa il urmam noi este modelul pe care Dumnezeu l-a lasat in scriptura, in Biblie, si anume: nu trebuie sa lipseasca dragostea dintre voi, dar nu orice fel de dragoste, nu o dragoste, stiti, cum se mai canta uneori, de-o vara, la semafor, la prima vedere, asta nu este dragostea veritabila, ci dragostea pe care o gasim in cuvantul lui Dumnezeu este dragostea pe care domnul Iisus Hristos ne-a aratat-o noua, dragostea nemuritoare.


S-ar putea sa nu faca stiri de senzatie, pentru ca normalitatea nu face stiri de senzatie, dar daca veti face din familia voastra o imagine care sa-l reprezinte pe Dumnezeu, a normalitatii, a frumusetii, Dumnezeu va va rasplati si veti fi fericiti! 
Va doresc ca zambetul de astazi sa-l purtati toata viata! Bucuria de astazi sa nu va lipseasca niciodata si fericirea sa isi faca cuib in locul in care voi… In caminul vostru, unde veti locui. Dumnezeu sa va ajute si Dumnezeu sa va binecuvanteze! Amin! 
Multumim!
Multumim frumos! 
Intr-un oarecare fel, a gustat, a trait anumite momente in viata ei pe care acum le regreta. Pe care acum, ma rog, le-a parasit. Ceea ce mi-as dori este casatorindu-te, intorcandu-te si ascultand de chemarea lui Dumnezeu, sa fie o viata noua, cum spune scriptura. O traire pe masura celui acre te-a chemat si a carui iubire ai simtit-o in inima ta, a domnului Iisus si apoi, a celui care ti va fi sot de azi inainte, a lui Daniel. 

Ma bucur ca ai prietene, ma bucur ca te insotesc in aceasta zi si ma bucur ca tie nu iti este greu sa spui despre pasul, despre alegerea si despre noua ta viata. Sigur, de acum incolo, Daniela, trebuie sa dovedesti, adevarul este ca ne pastram prietenii, ii respectam, ii salutam, ne intalnim, azi ne impartasim cu ei, dar nu mai putem fi cei ce-am fost inainte. 

Avand in vederea imaginea voastra de familie, ea trebuie sa fie discrete, personala si traita in intimitatea voastra, a casei voastre. Nu trebuie destainuita, nu trebuie vazuta, nu trebuie sa facem reclame, nu trebuie sa apara pe ecrane, ci trebuie sa fie o viata de familie traita cu adevarat in ibuirea aceea pe care Dumnezeu a randuit-o sip e care oamenii si-o doresc, sa stiti, pentru ca prea multi sunt fericiti pee crane, prea multi fac publicitate si de ochii oamenilor traiesc ceva si par a fi ceva dar, in realitate, dezamagire, frustrare, esec si neimplinire si asa apar despartiri si lucruri nedorite, de aceea iti doresc intelepciunea aceasta, care vine de la Dumnezeu. Si Biblia spune ca femeia inteleapta, Daniela, spunea inteleptul Solomon, isi zideste casa. 

Iti doresc sa ai intelepciune, sa te porti cu intelepciune cu sotul tau sit u, la randul tau, sa iti dovedesti iubirea pentru sotia ta si iti mai doresc ceva: sa fii o sotie multumita! 

Daniel, in cadrul acesta plin cu apropiati, ceea ce nu se vede aici este faptul ca Dumnezeu e prezent. Asa ne spune Biblia, ca Dumnezeu este martor al legamantului pe care oamenii in fac in momente ca si momentul acesta. De aceea te intreb, inaintea celei pe care ti-ai ales-o ca sa iti devina sotie, inaintea martorilor care sunt prezenti si vazuti de noi dar si inaintea lui Dumnezeu, daca dragostea si doar dragostea te-a facut sa ii ceri mana Danei, ca ea sa devina sotia ta. 
Da! 
Pentru cata vreme, Daniel, esti hotarat sa o iubesti, sa o respecti, sa ramai langa ea, potrivit cuvantului lui Dumnezeu, sotul de care ea avea nevoie! Pentru cata vreme toate acestea?
Pentru toata viata mea. 
Dumnezeu sa iti ajute!
Amin! Multumesc frumos!
Dana, la fel am sa iti adresez vreo doua intrebari, luand prin acestea consimtamantul tau privind legamantul casatoriei cu Daniel, pe care ti l-ai ales.

Vreau sa te intreb si te rog sa raspunzi in modul cel mai sincer, ca inaintea lui Dumnezeu, daca din dragoste si nu dintr-un alt motiv, ci doar pentru c ail iubesti pe Daniel, esti cea care ai acceptat cererea lui, sa mergi cu el in casatorie. 

Da, doar din dragoste.  
As vrea sa te intreb pentru cata vreme, Dana, in postura ta de inceput de drum cu Daniel, esti decisa sa il iubesti, sa il respecti si sa ii fi fidela. Pentru cata vreme?
Toata viata mea! 
Cat vei trai pe pamant? 
Da! 
Dumnezeu sa te ajute si sa confirmi lucrul acestea, pentru ca nu toate zilele vor fi asa, cu buchete mari de trandafiri
Mai mici!
Vor fi mai mici buchetele sau poate vor fi si alte greutati, dar si atunci sa ramai la fel de respectuoasa, de fidela si de iubitoare si de increzatoare in Dumnezeu si in sotul pe care ti l-ai ales! Dumnezeu sa te binecuvanteze! 
Amin! Multumesc mult!  
Daniel Balaciu si Daniela Roba, noi ii declaram casatoriti din punct de vedere religios si de azi inainte sunt sot si sotie! V-ati casatorit si in fata lui Dumnezeu!
Da!
Da, suntem cei mai fericiti, ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a impreunat pentru toata viata! 
Cum a fost?
Frumos! Foarte frumos! Chiar daca nu a fost familia alaturi de mine, cel ami important e ca e Daniel si Daniel face cat zece frati de ai mei sau mai mult de atat si el va fi pentru totdeauna langa mine! 

Dana, iti lipseste ceva culinar? Din punct de vedere al religiei, ai vreo restrictie?
Nu, noi nu avem restrictii, noi suntem penticostali si la penticostali nu exista restrictii. Totul e in regula!
Nu se bea, nu se fumeaza. 
Asta e singura restrictie. Nu se bea alcool si noi nu fumam.  E foarte frumos, e asa cum mi-am dorit. Am vrut o minge de fotbal pt Daniel si rujul pt mine pe tort!
Noaptea nuntii a fost exact cu ma asteptam, a declarat Daniel dupa ce a facut pentru prima oara dragoste cu Dana.
Dana a explicat de ce fratii si tatal ei nu au fost la "nunta".Nu am vrut sa vina familia mea. Fratii mei mi-au zis ca nu vin la nunta mea, pentru ca eu vreau sa chem televiziunea. Eu nu vreau sa ies in evidenta, am vrut doar sa fiu un exemplu. Si apoi am inceput sa plang. La cununie chemi oameni care te respecta si pe care ii respecti. Eu nu imi urasc tatal, l-am iertat. Tata nu a fost un exemplu pentru mine. A fost un tata agresiv cu mine, nu merita sa fie la cununia mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu