27 ianuarie 2016

Florin Piersic împlinește 80 de ani! ”N-am vrut să sărbătoresc. Pentru mine e târziu”Florin Piersic, actorul care a cucerit generații cu talentul, cu șarmul și cu vorbele sale, împlinește astăzi 80 de ani. A urcat pe scenă încă de la 18 ani și, astăzi, după 62 de ani, este tot pe scenă. El spune că nu se gândește să sărbătorească, fiind marcat de faptul că mulți dintre colegii de scenă au trecut la cele veșnice.

FlorinPiersic îşi va sărbători ziua de naştere pe scenă, la Opera Naţională Română din Cluj, unde astăzi, de la ora 18:30, va fi montat spectacolul “Nu mă întreba câţi ani am!”, prin intermediul căruia longevivul artist va fi omagiat.

În acest spectacol, actorul va interpreta monologuri din piesa “Peer Gynt”, de Henrik Ibsen, în timp ce Orchestra Operei din Cluj va cânta o suită scenică din concertul “Peer Gynt”, pe muzica lui Edvard Grieg, scrieLibertatea.ro

După petrecerea de la Opera din Cluj, Florin Piersic va veni la Bucureşti, unde pe 1 februarie, o să susţină cea de-a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul “Străini în noapte”.


”Nu sărbătoresc nicicum, pentru că nu am vrut. Nu ştiu dacă gândurile mele se vor înţelege. Pentru că am vârsta aceasta, zic eu, sunt foarte marcat de faptul că foarte mulţi colegi şi prieteni de-ai mei sunt în stele, printre ei parteneri, artişti, oameni simpli, cunoştinţe, colegi de şcoală, de liceu, de facultate, prieteni mai vechi şi mai noi. Toţi aceştia nu mai sunt, şi-atunci, nefiind pe lângă cei care, în felul lor, m-au iubit, au avut sentimente frumoase pentru mine, căci toţi îmi lipsesc, mi se pare o nedreptate ca eu să sălăşluiesc încă pe lumea asta.

Eu am dăruit tuturor numai lucruri frumoase, am dorit să înnobilez pe toţi cei care sunt în jurul meu, să le transmit gânduri frumoase, bune. N-am spus nimănui nici “du-te mai încolo”, n-am dat cu subsemnatul niciodată despre niciun coleg sau prieten sau neprieten de-al meu, am fost întotdeauna un urmaş demn al părinţilor, al mamei mele, pe care nu doar că am iubit-o, am adorat-o. Mama mea a fost o sfântă. Eu când am fost întrebat de Preafericitul Daniel, care m-a chemat la dumnealui şi la care am fost şi-am stat multă vreme de vorbă, i-am răspuns că mă rog la Maica Domnului, la Iisus Hristos, dar cel mai tare mă rog la mama mea, care, din tot ce ştiu şi-am văzut şi-am simţit, a fost o sfântă. Eu o moştenesc pe mama mea, pe Vera Piersic.

N-am vrut să mă sărbătoresc în niciun fel, pentru că e târziu. Pentru mine e târziu. Am fost sărbătorit în fiecare an, la fiecare întâlnire cu aceia care m-au făcut cetăţean de onoare al tuturor oraşelor din România. Dar am fost făcut cetăţean de onoare şi la Nazaret, în Israel, de către primăria de-acolo. Am primit una dintre cele mai frumoase decoraţii din viaţa mea în Israel. Prima decoraţie pe care am primit-o a fost “Steaua României” şi gradul de Cavaler. Sunt singurul care a primit medalia guvernamentală a Israelului”, a declarat Florin Piersic, într-un interviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu