18 ianuarie 2016

Actorul Theodor Danetti s-a stins din viață sâmbătăTheodor Danetti, care activa pe scena teatrului şi filmului românesc din anul 1955 s-a stins din viaţa sâmbătă, la vârsta de 90 de ani, după o lungă suferinţă.

În cei 61 de ani de carieră, a jucat în nenumărate piese de teatru și filme, alături de nume mari ale scenei românești.Trista veste a fost dată de către Uniunea Teatrală din România (UNITER), prin intermediul unui comunicat de presă, care anunţă şi că îmormântarea va avea loc astăzi.

“UNITER – Uniunea Teatrală din România anunţă cu tristeţe dispariţia actorului Theodor Danetti, pe scena teatrului şi filmului românesc din anul 1955. (…) Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12,30, la Cimitirul Evreiesc de rit sefard”, se arată în comunicat.

Theodor Danetti a lucrat cu Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern, cu Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Adrian Pintea, Gheorghe Cozorici, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Ion Cojar şi multe alte nume importante ale teatrului şi filmului românesc.Danetti a avut peste 40 de roluri în filme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu