16 noiembrie 2015

Și-au bătut joc de cei 5 orfani! Imagini şocante cu copiii femeii de serviciu moarte în Colectiv!

Cei cinci copii ai femeii de serviciu care si-a gasit sfarsitul in clubul Colectiv, traiesc in conditii de neimaginat. Copiii au fost adoptati de matusa lor si locuiesc in doua camarute, cu chirie, 11 in persoane.
Povestea tragica a femeii care s-a dus sa lucreze in clubul Colectiv pentru 100 de lei, nu s-a terminat nici dupa moartea ei. Maria Ion avea 38 de ani iar tatal celor cinci copii murise in urma cu opt ani. Maria devenise stalpul familiei, singurul sprijin pentru cei cinci copii dar si al batranului ei tata, invalid si paralizat. Locuiau sapte suflete intr-o singura camera, cu chirie, dupa ce fusesera aruncati in strada dintr-o casa nationalizata. Pe 30 octombrie a acceptat sa mearga, in locul unei colege, sa lucreze in clubul mortii ca femeie de serviciu pentru o noapte. A fost ultima!
Desi trupul neinsufletit al mamei lor inca nu fusese adus acasa de la IML, o televiziune ii invita pe cei cinci copii si pe matusa lor, intr-o emisiune, sa-si planga mama sub pretextul ca le vor oferi un apartament. Producatorii emisiunii, spun rudele copiilor, i-au pus pe toti membrii familiei sa semneze uncontract de exclusivitate instiintandu-i ca nu au voie sa apara la alte televiziuni.
“In seara asta am o veste buna pentru voi. Din seara asta, cat de greu o sa fie, sa stiti ca aveti ocasa noua. Si am sa-l invit in platou pe primarul general interimar, pe dl Dan Marin Stefanel, sa va ofere cheia acestei case si de aici, impreuna cu primarul interimar, cu doi dintre colegii nostri, veti pleca sa vedeti casa noua.”, spunea prezentatorul tv.

“Cheia unui apartament de trei camere... sincer, va doresc sa fiti in continuare puternici.”, le transmitea primarul interimar al capitalei, Stefanel Dan.

Casa pe care le-au promis-o si in care ar fi trebuit sa se mute cu chirie a fost doar un vis de-o seara, atat cat a durat emisiunea. Copiii au fost adoptati de matusa lor, Mihaela Ion, care nu e departe de situatia incare se afla sora ei decedata, dar vrea sa-si creasca cei cinci nepoti. Desi li se promisese o viata la carenici nu indrazneau sa viseze, din partea celor care aruncau cuvinte marete n-au primit decat 10 mii de lei. Bani care s-au cheltuit la inmormantare iar cu restul au achitat datoriile Mariei.

Adresa lor actuala nu se afla in sectorul 6, acolo unde le promisese locuinta mult visata, ci intr-o casadarapanata cu doar doua camere in care dorm 11 suflete. In acest peisaj dezolant de pe strada Lizeanu s-a mutat cu chirie intreaga familie Ion. Matusa adoptiva ne-a primit cu bratele deschise, insa, ne-a rugat s-o intelegem ca nu poate vorbi cu noi intrucat a semnat niste hartii cu o televiziune care-i interzic sa-si spuna situatia prin care trece. La scurt timp apar in curte si alti musafiri, deputatul de Ialomita, Ernest Mario Caloianu, si avocatul Stefan Bala. Singurii care s-au oferit sa-i ajute neconditionat.
“Trebuie sa aiba conditii necesare pentru a constitui doua familii intr-una. Nu-si poate lasa doamna familia pentru a avea grija de cealalta familie, desi face parte din familie. Trebuie sa gasim o solutie. S-au gasit solutii? Incercam sa facem in sensul asta o cale comuna, o sa vorbesc si cu dl primar Ontanu, poate ne da si dansul o solutie pentru ca e in sectorul dumnealui, am vorbit cu dl primar general sa vedem ce cai de acces putem avea sa gasim solutia ca acest caz social sa se resolve.”, spune Mario Caloianu.

sursa : cancan.ro
FOTO :cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu