19 noiembrie 2015

Mircea Badea: Sora unui tânăr ars la Colectiv greșește grav


Mircea Badea este de părere că sora unui tânăr ars la Colectiv "greșește grav" în scrisoarea pe care a postat-o pe Facebook și care a devenit viral.


"Face furori pe net o postare pe feisbuc a surorii unui tanar ars la Colectiv. Tanarul este in acest moment tratat in Belgia intr-un centru specializat pe asa ceva, cel mai performant din Europa, se pare. Bogdan Molesag, asa il cheama pe accidentat, este asigurat la statul roman.

Stiu ca postarea doamnei Joseph face furori pe net, imi dau seama ca starea emotionala a dansei este una precara, asa ca nu ma napustesc. Incerc, cu blandete si cu detasarea rationala a neimplicarii directe sa spun niste adevaruri, ca de lozinci sunt satul pana peste cap.

La spitalul din Lyon, in Franta, 100 de zile de spitalizare costa 230.000 de euro. Doar spitalizarea. Eventualele operatii si transplantul de piele costa in plus. Asta la Lyon. In Belgia, la acest centru nou si megaperformant e foarte posibil sa coste mai mult. Asigurarea in vest e de mai multe sute de euro pe luna. O asigurarea care sa acopere total sumele uriase de mai sus sare binisor de mia de euroi. Daca n-ai o astfel de asigurare, serviciile neincluse trebuie achitate. Inteleg ca doamna doreste si in Romania spitale si conditii ca in Belgia. Bine! Atunci trebuie cotizat tot ca acolo. Cu asigurari ca in Romania, si alea platite doar de unii, e imposibil spital ca in Belgia.

Doamnei Joseph ii plac lozincile. Scrie:"avem dreptul la dotari moderne". E na?! Dar bani pentru dotari moderne dam??? Eu cred ca dansa ar trebui sa fie foarte multumita ca statul roman exista chiar in forma asta neutilata vestic. De ce? Pentru ca statul roman a decis sa achite INTEGRAL costurile tratamentului in strainatate. Statul n-are spitale ca in Belgia dar va plati costurile tratamentului in Belgia.

In sfarsit, probabil din cauza starii emotionale legitime, doamna Joseph confunda starea acuta a unui ars cu faza de recuperare.Eu nu o cert pe doamna. O sustin chiar. Dar, pe de alta parte m-am saturat de lozinci si patetisme care n-au absolut nicio legatura cu lumea reala. In cele mai multe cazuri, nu spun ca si in acesta, lozincile sunt pline de prostie ipocrita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu